Pomocy!!! Usunięcie profilu
Krotko mówiąc założyłem (w XP professional) 2 konto z uprawnieniami administratora. Potem usunąłem niechcący to konto , które było pierwsze z uprawnieniami administratora.
Jak mozna cofnąc te operacje aby odzyskac głowny profil? Straciłem dostęp do wielu waznych danych przede wszystkim z pulpitu. czy ktoś wie jak mozna odzyskac utracony profil?
Pozdrawiam i bardzo dziękuje za pomoc
Odpowiedzi: 7
Mi jakoś nie wypaliło utworzenie nowego użytkownika o tej samej nazwie. Przejęcie będzie jedyną radą. Z tym przywracaniem systemu co prawda nie eksperymentowałem, ale myślę że powinno...muszę to sprawdzić i się pochwalę na forum jeśli chodzi o wyniki tego eksperymentu...
Przejmij pliki na własność (wszystko w przyklejonym FAQ), załóż nowy profil o tej samej nazwie co poprzednio i przekopiuj pliki.
Nie, nie potwierdzałęm usunięcia jakichkolwiek plików i o nic nie pytał system. w documents/ jest katalog usunietego uzytkownika tylko komunikat "odmowa dostępu" . Profil został usunięty z jakiegos inneg poziomu niż konta uzytkowników , zdaje si ze w panelu sterowania jest taka funkcja :narzędzia administracyjne/zarządzanie komputerem/ uzytkownicy. Tutaj to sie stało.
Doskonale wiem o tym o czym piszesz. Chyba ze bardzo zasugerowałem się ze napisał "[b]Straciłem[/b] dostęp do wielu waznych danych" i dlatego też pytałem go o potwierdzenie.
Tak swoją drogą to wydaje mi się ze przywracanie systemu nie przywraca usuniętych profili.
Raczej jak usuwasz profil to się pliki traci. W trakcie usuwania pyta czy zachować zawartość folderów i jak się kliknie "Tak" to zapisuje na pulpicie aktywnego użytkownika. No ale kolega zapewne mechanicznie kliknął "Nie" i wyszło jak wyszło. Pozostaje GetDataBack i po problemie tylko trzeba się z tym uwijać zanim nie zostaną nadpisane nowe dane w tych sektorach dysku.
Straciłeś dostęp do tych plików czy pliki? Jeśli tylko dostęp to przejmij je na własność (patrz w FAQ w tym dziale)
Przywracanie systemu? Jak nie to tylko oprogramowanie do odzyskiwania skasowanych danych Ci zostaje. Dziwne że tak to usunął że nie zostawił kopii folderów skojarzonych z tym profilem...dziwne...
Strona 1 / 1