Pomocy ! Stan wstrzymania rozsypał xp
Witam serdecznie,
Mam dość duuży problem ](*,) i bardzo bym prosił o pomoc, oczywiście przeszukałem fora w googlach i nic ciekawego nie znalazłem na ten temat...
Problem,
Pewnego słonecznego dnia....
włączyłem stan wstrzymania kompa i git... minęło dosyć sporo czasu i jak w nocy wróciłem to już nie chciało mi się odpalać telewizor LCD (bo mam przed hdmi do telewizora podłączonego kompa) bo już późno było i przytrzymałem guzik wyłącznika kompa przez parę sekund aż się wyłączył kompletnie.
Jak włączyłem tak lecą przeliczenia , włącza się obraz ładowania windowsa XP i nic.....dioda pracy dysku nie mryga i nic się nie dzieje. Zresetowałem biosa zworką przy baterii ale nic to nie dało.. pojechałem z dyskiem do kupla, on go mostkiem do swojego podłączył tak że kumpla komp odczytywał go jako dysk przenośny i nagle zamóła. Pojawiły sie 2 partycje (maiałem 3 C: D: E:) a pojawiły się D: i E: ale tak zamulaszczo chodziły że aż strach... Oczywiście miałem antywiusa którego aktualizował się na bieżąco ( Awast ) i dodatkowo aktualnego ad-aware którym sprawdzałem czy syfów na kompie nie ma... Bardzo proszę o pomoc bo można powiedzieć że bez kompa jestem w d..... :(
Dostałem poradę żeby zreperować system później w wierszu poleceń fixboot i fixmbr zrobić ale nie pomogło :( z zasilania na dłuższy czas też wyłączałem i nic, reset biosa też nic... Proszę pomóżcie [-o<
Odpowiedzi: 5
Wczoraj się poddałem i " FORMAT C: " =;
a jeżeli będą na miejscu to masz jakieś sugestie ( oczywiście poza formatem)#-o
Możesz wejść w opcję instalacji systemu, przejrzeć dostępne partycje i sprawdzić, czy np. wszystkie są na swoim miejscu?
W porządku, postaram się skrócić moją nowomowę:redface:
W takim razie muszę uruchomić instalatora i włączyć tryb instalacji windows'a czy sprobować z (R) naprawiaj i w komendzie np MAP wpisać... :-k
Załaduj instalator Windows (na swoim kompie) i sprawdź, jak to na prawdę jest z tymi partycjami.
Poza tym, podejrzewam, że to nie stan wstrzymania popsuł Ci system, tylko to wymuszone wyłączenie sprzętu. Równie dobrze - mógłbyś wyrwać wtyczkę z kontaktu. A w taki sam sposób, tylko poprzez wyłączanie kompa poprzez wyłączanie listwy - moja kumpela załatwiła sobie płytę główną i trzy twardziele - bo nie chciało się jej czekać, aż system sam wyłączy kompa.
P.S.
Postaraj się powstrzymać nowomowę, bo się posty zamulają i zamulaszczo się je czyta.
Strona 1 / 1