Pomocy. Sprawa krytyczna. Zapomniane hasło logowania

Dziewczyna mi z płaczem dzwoni, ze odpala winXP a tu zamiast ekranu powitalnego, wyskakuje ikonka z jej imieniem i prosba o podanie hasła (durny brachol jej załoźył okazało się) Jest to do obejścia ? (bez formatu i zmuszania brata) ! Pilne !

Odpowiedzi: 6

Eskader Jestem na tym forum jakieś 10 min. i juź zauwaźyłem Twoją zdolność do "uwaźnego czytania ze zrozumieniem" – która występuje w zadziwiająco duźej ilości postów :D.
Przecieź po wciśnięciu "del" pojawi się ekran konfiguracji biosu, więc nie wiem jak chcesz tam zmienić hasło do Windowsa :D.

A co do tematu, to warto sprawdzić, czy przy instalacji podano hasło administratora, a moźe znacie to hasło.
Moźna wtedy uruchomić komputer w trybie awaryjnym (przy starcie systemu – na samym początku wcisnąć F8 ) i tam zalogować się na konto administratora i zmienić hasło uźytkownika.
Coolbob
Dodano
17.09.2005 12:15:16
Zolty to idzie jakos tak wlasnie
eskader
Dodano
17.09.2005 12:05:28
Hehe... wczoraj w szkole mieliśmy ten sam problem. Na szczęście ja wcześniej załoźyłem sobie osobne konto z uprawnieniami admina i jakoś się to zrobiło. Spróbuj jakimiś programami, np. Change Password Admin czy coś takiego. Zainstaluj go na innym kompie i stwórz dyskietkę. Zbootuj komp z dyskietki. Niestety program jest płatny... Jak chcesz to ściągnij sobie jakieś craki, seriale albo coś. Niestety hasło w NT jest trudno obejść...

Zaraz ja Cię scrackuje. dymeq, nie przeginaj pały.

Bobi
dymeq
Dodano
17.09.2005 11:17:08
eskader:
Pozdrow swoja dziewczyne i powiedz jej jak to sie robi( podane w punktach ponizej)
1 reset kompa
2 wcisnac klawisz del podczas startu
3 przejsc w password
4 skasowac co tam pisze w change password ( bo to wlasnie jest to sqbane haslo)
5 zapisac zmiany, komp sie uruchomi, poprosi o nowe haslo, niech wpisze co chce byle pamietala
6 nakopac braciszkowi( jak starszy i wiekszy niech poprosi o pomoc ojca):D

Mozna go zmusic( o wiele łatwiejsza metoda, polecam)

:shock:
O czym Ty piszesz ??
Żółty
Dodano
16.09.2005 16:05:25
Pozdrow swoja dziewczyne i powiedz jej jak to sie robi( podane w punktach ponizej)
1 reset kompa
2 wcisnac klawisz del podczas startu
3 przejsc w password
4 skasowac co tam pisze w change password ( bo to wlasnie jest to sqbane haslo)
5 zapisac zmiany, komp sie uruchomi, poprosi o nowe haslo, niech wpisze co chce byle pamietala
6 nakopac braciszkowi( jak starszy i wiekszy niech poprosi o pomoc ojca):D

Mozna go zmusic( o wiele łatwiejsza metoda, polecam)
eskader
Dodano
16.09.2005 15:58:50
witam,

– "zawsze" trzeba mieć pod ręką program DreamPack, i po bólu.
99none
Dodano
15.09.2005 19:47:28
bicki
Dodano:
15.09.2005 00:29:47
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1