Pomocy przy rozbudowie
Witam chcialbym odswierzyc mojego kompa aby wszystkie nowe gierki mi smigaly ladnie. Czy ktos moglby mi podac roznbe warianty cenowe rozbudowy. Moj sprzet jest w opisie tylko dodam:
ram:
512–333MHz
256–266MHz
prox.
Celek 1800 128cache
mainboarda snacie na sisie do 533 magistrala
zasilacz:
Megabajt 300W
ram:
512–333MHz
256–266MHz
prox.
Celek 1800 128cache
zasilacz:
Megabajt 300W
Odpowiedzi: 14
dobra wszystko ok tylko nie napisales ile chcesz w to hajsu wlozyc i czy chcesz platforme na AMD czy na Intelu. taniej bedzie na AMD wiec i w tym kierunku pojde.
najpierw procek: zwracal bym sie w kierunku wiele razy polecanego Bartona 2500 ze wzgledu na potencjal O/C. koszt boxu okolo 420pln. zawsze mozna kupic athlona 2000 i tez beda gry chodzic ladnie. lecz barton pracuje na wyzszej szynie FSB a z tego co pamietam to jakos tam na wydajnosc wplywa( jesli nie to mnie nie brehtajcie jest juz pozno i moge glupoty pisac a chce koledze pomoc :!: jak pisze zle to prosze o korekte kulturalna) cena A XP 2000 okolo chyba 280pln w boxie...
jesli chodzio plyte glowna to duzo osob poleca Abit NF7 (okolo 340 pln) lecz i ona ma pewne niedociagniecia: problem instalacji Zalmana 7000 AlCu z powodu zbyt blisko umieszczonych tranzystorow
Pamiec 512 Mb i grafike ja bym poki co zostawil. powinno ci to starczyc. wydaje sie ze nie ma sensu kupowac FX 5200 (chyba ze wersje Ultra badz Leadtek Fx 5200 ale to jesli uparcie chcesz miec obsluge DX9 mimo sredniej wydajnosci) gdyz lepiej dozbierac troche kasy i kupic cos lepszego.
mam nadzieje ze mniej wiecej o to chodzilo i ze chociaz troche ci pomoglem.
pozdrawiam
PS co do cen tego celka i mobo to poszperaj na allegro za ile takie rzeczy chodza. powodzenia
PS2 dodam jeszcze ze przy dobieraniu akcesoriow kierowalem sie oszczednoscia w miare mozliwosci.
najpierw procek: zwracal bym sie w kierunku wiele razy polecanego Bartona 2500 ze wzgledu na potencjal O/C. koszt boxu okolo 420pln. zawsze mozna kupic athlona 2000 i tez beda gry chodzic ladnie. lecz barton pracuje na wyzszej szynie FSB a z tego co pamietam to jakos tam na wydajnosc wplywa( jesli nie to mnie nie brehtajcie jest juz pozno i moge glupoty pisac a chce koledze pomoc :!: jak pisze zle to prosze o korekte kulturalna) cena A XP 2000 okolo chyba 280pln w boxie...
jesli chodzio plyte glowna to duzo osob poleca Abit NF7 (okolo 340 pln) lecz i ona ma pewne niedociagniecia: problem instalacji Zalmana 7000 AlCu z powodu zbyt blisko umieszczonych tranzystorow
Pamiec 512 Mb i grafike ja bym poki co zostawil. powinno ci to starczyc. wydaje sie ze nie ma sensu kupowac FX 5200 (chyba ze wersje Ultra badz Leadtek Fx 5200 ale to jesli uparcie chcesz miec obsluge DX9 mimo sredniej wydajnosci) gdyz lepiej dozbierac troche kasy i kupic cos lepszego.
mam nadzieje ze mniej wiecej o to chodzilo i ze chociaz troche ci pomoglem.
pozdrawiam
PS co do cen tego celka i mobo to poszperaj na allegro za ile takie rzeczy chodza. powodzenia
PS2 dodam jeszcze ze przy dobieraniu akcesoriow kierowalem sie oszczednoscia w miare mozliwosci.
Prosze o zamkniecie tego tematu bo i tak sie niczego nie dowiem a przynajmniej nie bedzie nabijania postow. :cry: :cry:
loookasz:
ale to nie to samo nie potrzęsie cię tak zawaliście jak w oryginalnym naturalnym i realnym polskim kaszlaku zresztą za duźo by tu było pisania o zaletach 126p Pozdroall
co fakt to fakt
sory za of–topic
ale to nie to samo nie potrzęsie cię tak zawaliście jak w oryginalnym naturalnym i realnym polskim kaszlaku zresztą za duźo by tu było pisania o zaletach 126p Pozdroall
równie dobrze mozna miec kompa za 10 000zł i grać na nim w Maluch Race :P
za taką cenę to moźna kupić maluchy i to niezłe :lol:=Dario=:
razem: 5320zł PS Za taka kase mozna juz kupic malucha :P
hmmm nie podales do jakiej ceny chcesz cos dokupic.
Podam ci FAJNE wariant czesci ktore mozesz sobie kupic
PS Ceny sa podane w przyblizeniu
Procesor – AthlonFX–51 cena: 4400zł
Płyta główna – Asus SK8N cena: 920zł
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
razem: 5320zł
Do tego jeszcze karta graficzna
Radeon 9800XT – cena: nie wiem :?:
ALe za kompa razem zaplacisz niecale 10 000 zł – chociaz trzeba jeszcze kupic do tego lepszego zasilacza.
Musisz podać do jakiej ceny chcesz kupic kompa to pogadamy!!!
PS Za taka kase mozna juz kupic malucha :P
Podam ci FAJNE wariant czesci ktore mozesz sobie kupic
PS Ceny sa podane w przyblizeniu
Procesor – AthlonFX–51 cena: 4400zł
Płyta główna – Asus SK8N cena: 920zł
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
razem: 5320zł
Do tego jeszcze karta graficzna
Radeon 9800XT – cena: nie wiem :?:
ALe za kompa razem zaplacisz niecale 10 000 zł – chociaz trzeba jeszcze kupic do tego lepszego zasilacza.
Musisz podać do jakiej ceny chcesz kupic kompa to pogadamy!!!
PS Za taka kase mozna juz kupic malucha :P
Czemu na moje tematy nigdy nie dostalem normalnej odpowiedzi ?? Ten post jest bo chce o sobie przypomniec. Sorry za reposta.
ale sprzedaje tylko kosc 256MB 266MHz. Jak jestes zainteresowany to prosze o kontakt. Karte napewno chcesz czy moze chcesz ?? :P
=====================================================
Zmieniam pytanie. Jaka kupic plyte glówna karte grafiki procesor i ramy ab6y mi gierki smigaly??
=====================================================
Zmieniam pytanie. Jaka kupic plyte glówna karte grafiki procesor i ramy ab6y mi gierki smigaly??
za ile to moźesz sprzedać to niewiem, ale kartą to moźe bym byl zainteresowany, jak co to daj znać. No i 512 ram
A za ile moge to sprzedac?? Tzn. 256 RAM 266MHz, GeForce3Ti, Celek 1800, ASUS P4s533–e.
XioR Jak nie chcesz mi konkretnie pomoc to sobie daruj.
XioR Jak nie chcesz mi konkretnie pomoc to sobie daruj.
a co ci tu podawać ceny popatrz po sklepach zobacz co cię interesuje,i bedzies wiedział a co masz kupić dowiesz sie z postów uźywając opcji "szukaj" :wink:
a gierki ci nie chodzą :?: według mie jeszcze moźesz pociągnąć, procka podkręć zresztą kartę teź, ramów masz sporo jeszcze nie jest tak źle
XeviL:
Witam chcialbym odswierzyc mojego kompa aby wszystkie nowe gierki mi smigaly ladnie. Czy ktos moglby mi podac roznbe warianty cenowe rozbudowy. Moj sprzet jest w opisie tylko dodam:
ram:
512–333MHz
256–266MHz
prox.
Celek 1800 128cache
zasilacz:
Megabajt 300W
To to co masz moźesz w cąłości sprzedać/wyrzucic/podarować – tu nie ma czego rozbudowywać jeźeli warunke oznaczony boldem ma być spełniony.
Strona 1 / 1