Pomocy ! ! ! Problem z Karta Tv :(

Witam mam problem z karta telewizjna z odpalaniem na winxp na 98 chodzilo elegancko zadnych problemow ale na xp taki komunikat : "Sorry , you have no video capture hardware"a dokladny model mojej karty to Pixel View PV–BT878P+Fm Rev.4c (to tez ponoc wazne) hehe prosze o szybka pomoc z gory dzienki pozdr.

Temat przenoszę do działu sprzęt sterowniki
SLAY3R

Odpowiedzi: 14

Karta juz chodzi :):) ale sciągac video to jeszcze mi sie uda ale dzwieku wogole nie wiem czmeu :(:( pls o szybka odp
Adik191
Dodano
12.06.2004 03:16:37
Cappadonna, probowalem tego programu ktory tu rzuciles (iuVCR) postapilem z konfiguracja jak w opisie ale efekt taki sam jak poprzednio – dodam ze przy instalacji sterownikow pojawia sie komunikat ze nie sa zgodne z XP... prosze o jakas pomoc poniewaz bardzo zalezy mi na czasie

z gory dzieki pozdrawiam
nacik
Dodano
29.05.2004 12:46:32
wielkie dzieki, bede probowal. az nawet tu zostane ;] bo pomocne towarzystwo ;] pozdrawiam i witam heh
nacik
Dodano
27.05.2004 23:02:46
To ja juź nie wiem gdzie tkwi przyczyna. Spróbuj jeszcze na koniec tym zgrać http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=95499#95499 (program iuVCR z dokładnym opisem konfiguracji)
Cappadonna
Dodano
27.05.2004 23:00:20
probowalem juz playTV pro, ferro magnetowid cyfrowy, virtual dub i kilku innych .... zawsze to samo ! ;/
probowalem opcji przez chinche i nawet przez ten drugi kabelek svid czy jakos tak i zawsze jest to samo ...
Anonymous
Dodano
27.05.2004 22:52:44
jak na mój gust to wystarczy zmienić program do przechwytywania. Tak na marginesie to przydało by się gdybyś napisał jakiego softu uźywasz.
Cappadonna
Dodano
27.05.2004 21:33:34
Ja mam problem troszke glebszy :] moja karta to PROLINK Pixel View PV–BT878P+(RC) i wszystko jest elegancko tv smiga bardzo dobrze nawet wideo podpialem chinchem z tymze jak proboje zrobic capture jakiegos filmu z vhs to od razu obraz zmienia sie z tego wlasciwego na jakis snieg i nic wiecej jak wylaczam nagrywanie(przechwytywanie) to natychmiast pojawia sie obraz z vhs .... i jak to zwalczyc? pomozcie bo bardzo mi zalezy na zgraniu kilku meczykow dla kumpla ze stanow na cd :]

pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc
wookash@kolorowe.krakow.pl
gg:2148399
Anonymous
Dodano
27.05.2004 21:17:18
Ja mam problem troszke glebszy :] moja karta to PROLINK Pixel View PV–BT878P+(RC) i wszystko jest elegancko tv smiga bardzo dobrze nawet wideo podpialem chinchem z tymze jak proboje zrobic capture jakiegos filmu z vhs to od razu obraz zmienia sie z tego wlasciwego na jakis snieg i nic wiecej jak wylaczam nagrywanie(przechwytywanie) to natychmiast pojawia sie obraz z vhs .... i jak to zwalczyc? pomozcie bo bardzo mi zalezy na zgraniu kilku meczykow dla kumpla ze stanow na cd :]

pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc
wookash@kolorowe.krakow.pl
gg:2148399
Anonymous
Dodano
27.05.2004 21:17:18
Ja korzystałem z opsiu konfiguracji MoreTV zamieszczonego tu: http://www.moretv.prv.pl/
Waźne: w zakładce "Nieznana karta" są podane ustawienia, jakie naleźy wprowadzić w przypadku karty Pixel View.

Co do pilota – to w podanej przeze mnie wersji obsługa jest dosyć intuicyjna. Na początku wybieramy model karty TV. Następnie dodajemy zainstalowany wcześniej program MoreTV. Wybieramy przycisk sterowanie i dla poszczególnych przycisków na pilocie wybieramy skrót klawiszowy, odpowiadający konkretnej funcji w programie MoreT (np. dla funcji Mute na pilocie – przypisujemy M z klawiatury; chanell up – to kursor w górę itd.)

Wersja Pilota na podanej wyźej stronie jest chyba mniej przyjazna, ale jak ktoś połapie – to czemu nie. Ja jednak uźywam BTRemote 2000 v1.8

Powodzenia!!
e–walker
Dodano
24.05.2004 21:46:22
e–walker:
Mam tą samą kartę (tylko inny rev.) i przetestowałem chyba wszystkie popularne aplikacje z nią współpracujące. Te firmowe na pewno nie nadają się do współpracy z XP (to takie moje zdanie).
Jak na razie uźywam MoreTV i nie narzekam. Nie powoduje źadnych konfliktów, daje ładny obraz, nie potrzebuje sterowników. Do tego uźywam aplikacji do obsługi pilota BTRemote 2000 v1.8.
Oczywiście kwestia wyboru jest jak najabrdziej sprawą indywidualną. Potestujesz i na pewno podejmiesz jakąś decyzję.

A moźesz opisać "głębiej" (tak krok po kroku) konfigurację obu programów tak, aby działały na Pixelu? Są jakieś problemy przy instalacji?
Cappadonna
Dodano
24.05.2004 19:41:47
Mam tą samą kartę (tylko inny rev.) i przetestowałem chyba wszystkie popularne aplikacje z nią współpracujące. Te firmowe na pewno nie nadają się do współpracy z XP (to takie moje zdanie).
Jak na razie uźywam MoreTV i nie narzekam. Nie powoduje źadnych konfliktów, daje ładny obraz, nie potrzebuje sterowników. Do tego uźywam aplikacji do obsługi pilota BTRemote 2000 v1.8.
Oczywiście kwestia wyboru jest jak najabrdziej sprawą indywidualną. Potestujesz i na pewno podejmiesz jakąś decyzję.
e–walker
Dodano
24.05.2004 19:33:41
Pixel niejest stabilny na XP przy jakichkolwiek sterownikach dedykowanych ponoc dla pixli tylko....

w Inetrnecie sa zamienniki ( strerowniki WDM) na BT 878 ktore sprawuja sie wrecz wzorowo na Xp dziala wszystko nawet zaawansowane programy do capturingu...

jesli chodzi zas o oprogramowanie do TV to polecam MORE TV... jest proste dziala bez zarzutu i radzi sobie z NAGRA... do dzwieku WILMA :)
TzaR
Dodano
23.05.2004 14:47:15
Karta telewizyjna to jeden z najbardziej niewdzięcznych elementów PC włąsnie przez trudność w instalacji i konfiguracji.Spróbuj przełoźyc karte do innego gniazda bo moźe ma konflikt z innym urządzeniem.Jeśli na WIN98 ci działało to na XP powinno równieź, chyba źe coś pochrzanione masz w systemie( np mi po zainstalowaniu ServicePacka do XP przestała działac aplikacja radiowa, ale po teraz juz nie mam takich problemów na nowym systemie XP z SP1)Czasem cos sie w rejestrze poknoci i wtedy :( Wyczyść rejestr. Zainstaluj oryginalne drivery z płyty. Z ta wersją karty na XP instaluje sie standardowo z CD dołaczonej do karty wersja sterów Pixel Viev Station v.5.21 i to wystarczy nie potrzeba Ci poki co zadnych nowszych. Hmm a jakiej aplikacji telewizyjnej uzywasz?? Nie uzywaj dołączonej do CD. Polecam polski(!!!)program JTV prosty z najlepszą telegazetą, jaka spotkałem w tego typu aplikacjach. Z moźliwościa sterowania pilotem wbrew temu co inni mówili o tym programie, źe się nie da. U mnie chula i to pieknie tylko trzeba było pare małych poprawek w plikach ".ini" i "keys" . Ewentualnie spróbuj prgramu – Dscaler – on wykryje Ci karte nawet jeśli bedą problemy ze sterami do karty (BT848–878) i powinien pokazać obraz. Troche sie pogłowisz przy konfiguracji (nie ma pl.) ale jest to jakas alternatywa, gdy zadne inne aplikacje nie działają. POwinoo byc dobrze. Pozdrawiam.
andyv
Dodano
22.05.2004 03:21:17
Zapewne korzystasz ze sterów z dołączonego do tunera CD... ściągnij ze strony producenta najnowsze stery i najpierw odinstaluj tuner (nie zapomnij usunąć oprócz oproogramowania takźe sterowniki). Usuń teź pozostawiony w (domyślnie) c:/Program files folder o nazwie "prolink".
Spróbuj takźe po odinstalowaniu starych sterów (gdy juź będziesz miał gdzieś rozpakowane nowe) i po restarcie systemu (nie reagując na komunikaty o znalezieniu nowego sprzętu) wejść w "menedźer urządzeń" i tam ręcznie wyszukać te nowe stery dla znalezionego sprzętu.
Cappadonna
Dodano
19.05.2004 18:28:14
Adik191
Dodano:
19.05.2004 16:44:44
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1