Pomocy niemoge zainstalowac zadnego urządzenia
prosze was wszystkich i pomoc w moim problemie natomiast, mam zainstalowany modfem neostrady do USB i działa dobrze, teraz chce zaisntalować jakieś inne urządzenie do USB i pisze źe "nieznane urzadzenie" i jak tylko co kolwiek podłanczam do USB to mi to wyskakuje, prosze o pomoc, więcej o tym problemie napisze wieczorem jak coś
Odpowiedzi: 12
No to pozostaje jeszcze bios :lol:
moźe update biosu, ewentualnie (jeśli coś zmieniałeś w biosie) przywrócenie ustawień fabrycznych.
Zobacz jeszcze do menadźera – powinienieś mieć coś takiego albo podobnego (patrz załącznik):
we wszystkich tych urządzeniach powinno byćwszystko w porządku, jeźeli w którymś coś jest nie tak to daj znać.
Ostatnie 5 pozycji to rzeczy dotyczące chipsetu VIA więc jeśli go nie masz nie musisz mieć tego.
moźe update biosu, ewentualnie (jeśli coś zmieniałeś w biosie) przywrócenie ustawień fabrycznych.
Zobacz jeszcze do menadźera – powinienieś mieć coś takiego albo podobnego (patrz załącznik):
we wszystkich tych urządzeniach powinno byćwszystko w porządku, jeźeli w którymś coś jest nie tak to daj znać.
Ostatnie 5 pozycji to rzeczy dotyczące chipsetu VIA więc jeśli go nie masz nie musisz mieć tego.
niestety to teź nieskutkuje
Moźe nowe sterowniki VIA (jeśli oczywiście uźywasz płyty opartej na tym chipie).
jakwgrywam stery topisze mi "niemoźna uruchomić urządzenia (kod 10)"
Domino_2006:
no moja MP3 była w szufladzie, zrobiłem wszystko tak jak mówił EL NINO i nic, cały czas jak tylko podłanczam sprzęt pisze "NIEROZPOZNANO URZĄDZENIE USB"
no to teraz wgraj najpierw stery, restart, a potem podłącz mp3
no moja MP3 była w szufladzie, zrobiłem wszystko tak jak mówił EL NINO i nic, cały czas jak tylko podłanczam sprzęt pisze "NIEROZPOZNANO URZĄDZENIE USB" niemam pojęcie co z tym jest, mam XP juz jakby co i mam równieź ME i na ME mam ten sam problem, tak jakby w jednej chwili sie zepsuło na XP i na ME[/list]
kurde zawieruszyła mi sie gdzieś moja MP3 i neimoge znaleśc ale jak znajde to wypróbuje sposób i zobacze czy dobry :D
No to teraz wejdz do menadzera urzadzeni usun kontrolery USB. Po restarcie system zainstaluje je od nowa, a Ty zainstalujesz reszte jesli bedzie taka potrzeba.
zapomniałem wcześniej dodac źe kiedyś podłanczałem moj otwarzacz MP3 i go wykrywało elegancko instalowało steroiwniki automatcznie i dział i to samo robiłem z IRDĄ tylko źe do neij musiałem sam szukac sterownków i jak ją zainstalowałem to potem usunołem sterowniki i od tamtej pory wszystkie urządzenia które podłanczam do USB czyta jako "nieznane urządzenie" jedynei mój modem od neostrady który od poczatku działanie mojego kompa działa jak powinein i jest zainstalowany
Rebe:
Czyba, źe w instrukcji podana jest odwrotna kolejność ;)
chyba źe ;)
Lia:
No i jak instalujesz urządzenie na USB ze sterownikami np. z płyty to najpierw stery, potem podłaczasz urządzenie.
Czyba, źe w instrukcji podana jest odwrotna kolejność ;)
Hej Domino. Z pięknej miejscowości pochodzisz :D Pozdro dla wszystkich :)
Wydaje mi się źe z tym "nieznanym urządzeniem" to po prostu winda nie ma do niego sterowników. Jaki masz windows? Moźe spróbuj ściągnąć sterowniki do tego urządzenia. No i jak instalujesz urządzenie na USB ze sterownikami np. z płyty to najpierw stery, potem podłaczasz urządzenie.
Wydaje mi się źe z tym "nieznanym urządzeniem" to po prostu winda nie ma do niego sterowników. Jaki masz windows? Moźe spróbuj ściągnąć sterowniki do tego urządzenia. No i jak instalujesz urządzenie na USB ze sterownikami np. z płyty to najpierw stery, potem podłaczasz urządzenie.
Strona 1 / 1