POMOCY!! niech ktoś z duźą wiedzą spojrzy na mój problem...
Mam wielki problem niedziała mi kombinacja klawiszy ctrl+alt+delete, ctrl+shift+escape takźe w uruchom: taskgrm i reg niedziałają, niedziała równieź okno msconfig. Okna tych procesów uruchomiają mi się na parę setnych sekundy po czym znikają :/ niemogę nic na to poradzić. Na domiar złego przestał mi działać Norton antivirus 2005, niedziała mi firewall Antigum outpost,niemogę nawet przeskanować kompa źeby znaleźć potencjalne wirusy :( Skan mks virem z neta tez nic niedaje tzn. wykrywa czasem jakieś trojany ale one się chyba odnawiają,niemogę zainstalować programu HijackThis (wyskakuje błąd o jakiś wirusach czy programach szpiegowskich które uniemoźliwiają instalację). Niby wszystko jakoś chodzi... grać mogę ale to mnię niezadawala :[ Zainstalowałem antivirusa Nod32 ( po tym jak norton przestał się uruchamiać ) ale jego funkcje równieź uległy zaburzeniu, tak więc mili i dobrotliwi uźytkownicy POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedzi: 8
AAAle ze mnie głupek :D po wejściu w tryb awaryjny (bez neta rzecz jasna) udało mi się odpalić nortona i skofigórować outpost firewall. Zrobiłem skana nortonem,Pest patrolem i wyźej wymienionym firewallem i wszystko jest dobrze :D. Przy okazji mam pytanie do uźytkowników Outposta, w zakładce Plug–ins/attack detection w kuło pisze mi ze ktoś na mnie atakuje tzn. jestem atakowany średnio co 0.5–1 minutę wie ktoś co mam z tym zrobić ?
Thx all za cenne rady :D
Thx all za cenne rady :D
Ajajaj... chyba nie zrozumales... Start–>Uruchom – wpisz cmd. I dalej dopiero dzialasz.
Żadne z tych poleceń niedziała tzn uruchamia się na chwilke poczym znika, co do hijack to w tej chwili pokazuje sie na sek klepsydra na myszce źe niby pracuje i dalej nic, w trybie awaryjnym jeszcze nic niepróbowałem zrobić, mam nadzieję źe to coś pomoźe. Coś czuję źe format wisi w powietrzu :/
Masz trojana. Biega sobie w tle programik, ktory monitoruje jakie procesy odpalasz i zamyka: msconfig, taskmgr, regedit i pare innych. Ale jest na to sposob. Odpal cmd (tego nie zamyka). Wyswietl liste procesow (tasklist). Po kolei zamykaj procesy, ktore Twoim zdaniem sa niepotrzebne (taskkill /PID PID_PROCESU). Sprawdzaj w miedzyczasie, czy zamknales proces odpowiedzialny za nieprawidlowa prace. Jesli tak, to powywalaj wpisy odnosnie tego procesu (rejestr, autostart oraz koniecznie usun z dysku!!!). Przejedz dysk antyvirem oraz ad–aware'em. I na koniec... Nie wchodz na strony z panienkami, bo prawdopodobnie stamtad to zalapales.
Pozdr.
Pozdr.
HiJacka sie nie instaluje. To plik .exe ktory sie po prostu uruchamia. Co za komunikat wyskakuje przy HiJacku ?Anty–compuser:
niemogę zainstalować programu HijackThis
kmbkuba, moze swoj system zainstalujesz od nowa ? Daj sobie spokoj z takimi "poradami".
W trybie awaryjnym teź Hijack i antywirus nie działa ??
No Coment
No Coment
Strona 1 / 1