Pomocy, nie mogę zainstalować poprawki KB831167
Potrzebuje zainstalować tą poprawkę bo dzięki nadgorliwości Microsoftu nie działa w firmie program Płatnik (błąd http 500) http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=254eb128-5053-48a7-8526-bd38215c74b2&DisplayLang=pl
System to Win XP HE SP2 oraz IE 6.0 (wszystkie łaty Windows Update)
Pobrałem tą poprawkę Q831167.exe ale jak chce ją ręcznie zainstalować to pojawia się komunikat, że wymagany jest IE 6.0 z SP1 a ja mam z SP2.
Torchę pogooglowałem ale nie znalazłem rozwiązania. Czy ktoś się może spotkał z tym problemem i udało się zainstalować tą nieszczęsną łate? Bedę wdzięczny za podpowiedź bo mi już ręce opadły.
System to Win XP HE SP2 oraz IE 6.0 (wszystkie łaty Windows Update)
Pobrałem tą poprawkę Q831167.exe ale jak chce ją ręcznie zainstalować to pojawia się komunikat, że wymagany jest IE 6.0 z SP1 a ja mam z SP2.
Torchę pogooglowałem ale nie znalazłem rozwiązania. Czy ktoś się może spotkał z tym problemem i udało się zainstalować tą nieszczęsną łate? Bedę wdzięczny za podpowiedź bo mi już ręce opadły.
Odpowiedzi: 2
mam ten sam problem , instaluje jeszcze raz service pack 2 ale nie wiem czy to cos pomoze , nie rozumie rady przedmowcy jesli mozesz to wytlumacz jeszcze to raz .
Edit: niestety nic to nie dalo :/ dalej wyskakuje blad w platniku
Edit: niestety nic to nie dalo :/ dalej wyskakuje blad w platniku
Dziwne, poniewaz poprawka ta powinna byc juz zawarta w SP2 do IE.
Mozna "zresetowac" (pozbyc sie go) service pack do IE poprzez jego przeinstalowanie, ale najpierw zobacz co sie stanie (czy pokaze sie error 500) gdy otworzysz Opcje internetowe, zakladka Zaawansowane i w sekcji "Przegladanie" odznaczysz "Pokaz przyjazne komunikaty o bledach HTTP".
Mozna "zresetowac" (pozbyc sie go) service pack do IE poprzez jego przeinstalowanie, ale najpierw zobacz co sie stanie (czy pokaze sie error 500) gdy otworzysz Opcje internetowe, zakladka Zaawansowane i w sekcji "Przegladanie" odznaczysz "Pokaz przyjazne komunikaty o bledach HTTP".
Strona 1 / 1
<p class="MsoNormal">Już wiem. Rozwiązanie jest banalne, trzeba przełączyć się na SDWI. (żadne sztuczki z IE i poprawkami nie pomogą)<br></p><p class="MsoNormal"><br></p><p class="MsoNormal">Pozdrawiam walczących z Płatnikiem.</p>
Witam.<br /><br />Mam prośbę: czy mógłbyś sprecyzować w jaki sposób przełączyć się na System Dwustronnej Wymiany Informacji? Dokładnie, to uściślić, co znaczy "przełączyć się", bo nie mogę znaleźć żadnych danych na ten temat w serwisie ZUSu :/ <br />
Ok już znalazłem rozwiązanie. Okazało się, że miałem nienajnowszą wersję programu Płatnik. W najnowszej SDWI włącza się jednym kliknięciem. <br /><br />BTW> sorrki za double posta, ale moderator wyłączył możliwość edytowania postów.