POMOCY–INSTALATOR XP

Witam wszystkich!
Mam problem związany z instalatorem WinXP.
Zacznę od początku.Miałem jakieś problemy z Windowsem XP.Pomyślałem więc,źe najlepiej będzie uaktualnić go za pomocą płytki instalacyjnej,to wtedy problemy znikną.Wrzuciłem więc płytkę,wybrałem opcję:zainstaluj XP.Program się uruchomił i zaczął instalację.Ale po pewnym czasie doszedłem do wniosku,źe to nieprzemyślane działanie i przerwałem instalację.
I tu zaczęły się kłopoty.Teraz jak włączam komputer pojawia się informacja,źebym wybrał jeden z 2 systemów:
1.Windows XP Professional albo
2.Instalator Windows XP Professional
Kiedy jednak wybieram opcję 2,komputer nie chce się uruchamiać.
Kiedy wybiorę opcję 1 komputer się uruchamia,ale wszystko strasznie powoli chodzi(zaznaczę od razu,źe komputer nie jest podłączony do internetu).
Gdybyście mogli pomóc,będę wdzięczny.Bo ja naprawdę nie wiem co robić.
Z góry dzięki.

Odpowiedzi: 5

Marcin77:
Czyli szykuje się jednak formatowanie.
Kto Ci tak powiedzial ?
Uruchom system, zmodyfikuj plik boot.ini, czyli usun z niego czesc "upominajaca sie" o instalacje, usun ewentualne pliki ktore instalator wrzucil na partycje, no i zrob kurna pozniej normalna nakladke na istniejacy system. Najpierw "Instaluj" a po zatwierdzeniu licencji "Napraw".
EL NINO
Dodano
28.12.2005 01:19:02
Niestety tego Windowsa instalowałem na tej samej partycji.Czyli szykuje się jednak formatowanie.Niepotrzebnie uruchamiałem tego instalatora.Ale mądry człowiek po....
Następnym razem będę ostroźniejszy.
Dzięki za pomoc.
Marcin77
Dodano
28.12.2005 00:42:34
Skoro masz skopany windows to skopiuj na inną partycje dane które chcesz zachować bądz nagraj na CD czy DVD i zainstaluj świeźą Winde.

A tego 2 windowsa to próbowałes instalować na tej samej partycji co masz 1 czy na innej?? Jesli na innej to usuń z poziomu tego pierwszego wszysstkie katalogi (dokuments and seetings, windows i program files) i napraw plik boot.ini – jak poczytaj o tym na forum było setki razy, bo inaczej i tak bedzie ci sie pojawiala lista z systemami do wyboru.
Jesli tego 2 próbowałes instalować na tej samej partycji co 1 to juź nie jest takie proste i lepiej skopiuj dane, sformatuj partycje i nowego XP instaluj.
wojtt
Dodano
28.12.2005 00:36:37
Myślałem o tym,ale jeśli sformatuję to stracę wszystkie dane.Czy nie ma innego sposobu,źeby pozbyć się tego 2 Windowsa nie w pełni wgranego?
Marcin77
Dodano
28.12.2005 00:10:52
Marcin77:
Witam wszystkich!
Pomyślałem więc,źe najlepiej będzie uaktualnić go za pomocą płytki instalacyjnej

Chyba chodziło Ci o naprawienie?? To musisz po uruchomieniu wybrac nie nową instalace tylko naparwa systemu. Chociaź czy twoje problemy znikna to nie wiem, bo nie piszesz co konkretnie sie dzieje.

Marcin77:

I tu zaczęły się kłopoty.Teraz jak włączam komputer pojawia się informacja,źebym wybrał jeden z 2 systemów:
1.Windows XP Professional albo
2.Instalator Windows XP Professional
Kiedy jednak wybieram opcję 2,komputer nie chce się uruchamiać.

Nie uruchamia bo nie masz zianstalowanego tego Windowsa

Marcin77:

Kiedy wybiorę opcję 1 komputer się uruchamia,ale wszystko strasznie powoli chodzi(zaznaczę od razu,źe komputer nie jest podłączony do internetu).

Poniewaź prawdopodobnie chcileś zainstalować 2 system na tej samej partycji co 1.A to jest tylko proszenie sie o klopoty

Odpal jeszcze raz instalato tak jak to zrobiłes (uruchom kompa z płyty Win XP), sformatuj ta partycje na której masz zainstalowane te systemy i zainstaluj Winde od nowa.
wojtt
Dodano
27.12.2005 23:57:59
Marcin77
Dodano:
27.12.2005 23:27:27
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1