POMOCY–INSTALATOR XP
Witam wszystkich!
Mam problem związany z instalatorem WinXP.
Zacznę od początku.Miałem jakieś problemy z Windowsem XP.Pomyślałem więc,źe najlepiej będzie uaktualnić go za pomocą płytki instalacyjnej,to wtedy problemy znikną.Wrzuciłem więc płytkę,wybrałem opcję:zainstaluj XP.Program się uruchomił i zaczął instalację.Ale po pewnym czasie doszedłem do wniosku,źe to nieprzemyślane działanie i przerwałem instalację.
I tu zaczęły się kłopoty.Teraz jak włączam komputer pojawia się informacja,źebym wybrał jeden z 2 systemów:
1.Windows XP Professional albo
2.Instalator Windows XP Professional
Kiedy jednak wybieram opcję 2,komputer nie chce się uruchamiać.
Kiedy wybiorę opcję 1 komputer się uruchamia,ale wszystko strasznie powoli chodzi(zaznaczę od razu,źe komputer nie jest podłączony do internetu).
Gdybyście mogli pomóc,będę wdzięczny.Bo ja naprawdę nie wiem co robić.
Z góry dzięki.
Mam problem związany z instalatorem WinXP.
Zacznę od początku.Miałem jakieś problemy z Windowsem XP.Pomyślałem więc,źe najlepiej będzie uaktualnić go za pomocą płytki instalacyjnej,to wtedy problemy znikną.Wrzuciłem więc płytkę,wybrałem opcję:zainstaluj XP.Program się uruchomił i zaczął instalację.Ale po pewnym czasie doszedłem do wniosku,źe to nieprzemyślane działanie i przerwałem instalację.
I tu zaczęły się kłopoty.Teraz jak włączam komputer pojawia się informacja,źebym wybrał jeden z 2 systemów:
Kiedy wybiorę opcję 1 komputer się uruchamia,ale wszystko strasznie powoli chodzi(zaznaczę od razu,źe komputer nie jest podłączony do internetu).
Gdybyście mogli pomóc,będę wdzięczny.Bo ja naprawdę nie wiem co robić.
Z góry dzięki.
Odpowiedzi: 5
Kto Ci tak powiedzial ?Marcin77:
Czyli szykuje się jednak formatowanie.
Uruchom system, zmodyfikuj plik boot.ini, czyli usun z niego czesc "upominajaca sie" o instalacje, usun ewentualne pliki ktore instalator wrzucil na partycje, no i zrob kurna pozniej normalna nakladke na istniejacy system. Najpierw "Instaluj" a po zatwierdzeniu licencji "Napraw".
Niestety tego Windowsa instalowałem na tej samej partycji.Czyli szykuje się jednak formatowanie.Niepotrzebnie uruchamiałem tego instalatora.Ale mądry człowiek po....
Następnym razem będę ostroźniejszy.
Dzięki za pomoc.
Następnym razem będę ostroźniejszy.
Dzięki za pomoc.
Skoro masz skopany windows to skopiuj na inną partycje dane które chcesz zachować bądz nagraj na CD czy DVD i zainstaluj świeźą Winde.
A tego 2 windowsa to próbowałes instalować na tej samej partycji co masz 1 czy na innej?? Jesli na innej to usuń z poziomu tego pierwszego wszysstkie katalogi (dokuments and seetings, windows i program files) i napraw plik boot.ini – jak poczytaj o tym na forum było setki razy, bo inaczej i tak bedzie ci sie pojawiala lista z systemami do wyboru.
Jesli tego 2 próbowałes instalować na tej samej partycji co 1 to juź nie jest takie proste i lepiej skopiuj dane, sformatuj partycje i nowego XP instaluj.
A tego 2 windowsa to próbowałes instalować na tej samej partycji co masz 1 czy na innej?? Jesli na innej to usuń z poziomu tego pierwszego wszysstkie katalogi (dokuments and seetings, windows i program files) i napraw plik boot.ini – jak poczytaj o tym na forum było setki razy, bo inaczej i tak bedzie ci sie pojawiala lista z systemami do wyboru.
Jesli tego 2 próbowałes instalować na tej samej partycji co 1 to juź nie jest takie proste i lepiej skopiuj dane, sformatuj partycje i nowego XP instaluj.
Myślałem o tym,ale jeśli sformatuję to stracę wszystkie dane.Czy nie ma innego sposobu,źeby pozbyć się tego 2 Windowsa nie w pełni wgranego?
Marcin77:
Witam wszystkich!
Pomyślałem więc,źe najlepiej będzie uaktualnić go za pomocą płytki instalacyjnej
Chyba chodziło Ci o naprawienie?? To musisz po uruchomieniu wybrac nie nową instalace tylko naparwa systemu. Chociaź czy twoje problemy znikna to nie wiem, bo nie piszesz co konkretnie sie dzieje.
Marcin77:
Nie uruchamia bo nie masz zianstalowanego tego Windowsa
Marcin77:
Poniewaź prawdopodobnie chcileś zainstalować 2 system na tej samej partycji co 1.A to jest tylko proszenie sie o klopoty
Odpal jeszcze raz instalato tak jak to zrobiłes (uruchom kompa z płyty Win XP), sformatuj ta partycje na której masz zainstalowane te systemy i zainstaluj Winde od nowa.
Strona 1 / 1