POMOCY FAT 32 na NTFS

Witam! Mam ogromny problem z kompem mam trzy partycje c,d,e które działają następująco dysk C na FAT 32,D na NTFS, E na FAT 32. Chodzi o to że miałem XP ale strasznie się zamulał i wgrałem na nowo i jest jeszcze gorzej mam dwa systemy na dysku C FAT32 i na dysku D NTFS,nie wiem co teraz zrobić. W trakcie instalacji wykazało tylko jedna partycje C i nawet nie moglem zrobić jej foramta a potem zapytało mnie czy uaktualnić FAT32 na NTFS potwierdziłem ze tak,myślałem ze dysk C zrobi się na NTFS, tak się nie stało i teraz jest tragiczny komp. Co teraz mam ](*,) ???czy jest jeszcze jakaś możliwość?? Proszę o POMOC!!! pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

XanTyp - to że on nie widzi / nie potrafi użyć fdisk to już inna para kaloszy. Istnieje wiele innych programów tego typu, nieważne którego użyje - kierunek zawsze będzie ten sam. Bardziej martwi mnie co i jak było tam (na dysku(ach)) rozkaszanione. Sadząc po pozostałościach boot managera - ten dysk ma juz sporo systemów po sobie.
Veers
Dodano
17.10.2009 11:55:37
Pierwsza zagadka do rozwiązania: ile w tym kompie jest dysków fizycznych ? Jeśli jeden - to znaczy się że ktoś ostro eksperymentował z programami typu Partition Magic, i struktura logiczna delikatnie mówiąc - jest skopana. By uniknąć problemów w przyszłości najlepiej jest usunąć wszystkie partycje, założyć od nowa i postawić świeży system.
Veers
Dodano
15.10.2009 20:48:30
  • XanTyp 17.10.2009 08:15:55

[quote=Veers](...) najlepiej jest usunąć wszystkie partycje, założyć od nowa i postawić świeży system.[/quote][quote=radmit]nie było takiej możliwości usunięcia tej partycji (...)[/quote]I co ma teraz biedak zrobić, skoro nie potrafi odnaleźć tego w instalatorze? :mryellow: :-" sobie może.... [b]radmit[/b] - pożycz od kogoś płytę z [u]tym samym[/u] Windowsem co Twój, uruchom instalację systemu, zrób porządek z partycjami, podaj swój klucz seryjny i ciesz się nowym systemem. A ze swoją płytą, to już Ci napisałem, co możesz zrobić ];->

w trakcie włączania kompa pokazuje dwa systemy do wyboru( tak poza tym ja go odkupiłem od kogoś i tam było wszystko na motane). A co do instalacji nie było takiej możliwości usunięcia tej partycji żeby stworzyć nowa.
radmit
Dodano
15.10.2009 18:09:23
  • XanTyp 15.10.2009 20:15:46

[quote=radmit]A co do instalacji nie było takiej możliwości usunięcia tej partycji żeby stworzyć nowa.[/quote]Masz zatem wyjątkową kopię Windowsa :) Opraw ją sobie w ramki i powieś na biurkiem. Albo wystaw na allegro jako białego kruka. Proponuję jedno rozwiązanie: iść do sklepu i kupić taką, gdzie instalator bez kłopotu pozwoli ci na swobodne zarządzanie partycjami.

[quote=radmit]i wgrałem na nowo i jest jeszcze gorzej mam dwa systemy na dysku C FAT32 i na dysku D NTFS,nie wiem co teraz zrobić. [/quote]Skąd więc masz teraz dwa systemy na dwóch partycjach?[quote=radmit]W trakcie instalacji wykazało tylko jedna partycje C i nawet nie moglem zrobić jej foramta[/quote]Widzę tu jakąś sprzeczność :-k A co do samej partycji: W instalatorze XP możesz ją usunąć i ustanowić ponownie.
XanTyp
Dodano
15.10.2009 17:40:29
radmit
Dodano:
15.10.2009 17:24:47
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1