Pomocy ! :/ Dziwny problem ! :/
Witam !
Mam bardzo nietypowy problem, podczas gdy chcę się połączyć z serverem BattleNet z gry Warcraft lub np. ściągnąć aktualizację w antywirusie to się nie łączy, w przypadku Warcrafta stoi w miejscu, a przy aktualizacji antywirusa wyskakuje " Internet connection failed " Robiłem już wszystko, Skanowałem Ad-Aware od robaków, Avirą od wirusów, skanerem online od trojanów i System Mechanikiem ... Jest to naprawdę dziwne z tego względu że na Gadu się normalnie loguje i ogólnie jest wszystko elegancko tylko właśnie występuje to w przypadku aktualizacji bazy wirusów albo łączenia się do gry, odblokowałem porty odnośnie Warcrafta i także nic nie dało, ręce mi już opadły nie wiem co robić, wie ktoś może o co tutaj może chodzić ? o_O
Z góry dziękuję !
Odpowiedzi: 6
Witam, był to trojan, długo musiałem z nim walczyć ale się udało, siedział w system32, dzięki za chęci ! Forum centrum xp jest the best :]
może byc tak, że warcraft zawsze łaczy się battlenetem uzywając portu np. 3000, a ten port jest juz zajęty przez jakiś inny program np. klienta torrenta, dośc karkołomna hipoteza ale możliwa, karkołomna ponieważ programy klienckie zazwyczaj po prostu biorą pierwszy nieużywany port, ale żeby sprawdzić czy przypadkiem nie mam racji po prostu zamknij wszystkie programy majace coś wspólnego z internetem (trzeba tez pozabijać parę procesów) i wtedy spróbuj połączyc się z battlenetem, żeby sprawdzić jakie programy używaja portów odpal sobie jakiś programik do ogladania otwartych portów np. ViewTCP
Jeszcze sobie zalookalem w tego loga co podałeś, masz tam:
15.05.2009 12:16:21 -
[b]You don't have permission to access [/b]/upd/idx/master.idx 15.05.2009 12:16:21 - on this server.
[b](Nie masz zezwolenia na dostep do /upd/idx/master.idx na tym serwerze)[/b] 15.05.2009 12:16:21 -