Pomocy – Directx

Czesc
Mam bardzo dziwny problem. Nigdy przedtem nic takiego sie nie stalo. Bez zadnego powodu (napewno jest jakis ale ja go nie znam) moj Directx przestal dzialac jak powinien. Mam problemy z ogladaniem niektorych filmow, nie moge grac gier poniewaz dostaje taka wiadomosc:

Directx(R) encountered an unrecoverable error.

Kiedy sprawdzilem w " Directx Diagnostic Tool co nie dziala zobaczylem w "Display" źe:

DirectxDraw Acceleration: Not Available
Direct3D Acceleration: Not Available
AGP Texture Acceleration: Not Available

Mysle, ze to jest problem ale nie wiem jak to zreperowac. Czy ktos moglby mi pomoc rozwiazac ten problem, bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek sugestie.

Odpowiedzi: 8

Cześć
Zapomniałem wspomnieć,źe zreperowałem Directx ale wersja, którą mam jest Directx 8.1 (4.08.0001.0810)
W źaden sposób nie mogę wgrać Directx 9.0c.Próbowałem zainstalować DirectX 9.0c ale instalacja przebiegła bardzo dziwnie. Na początku wszystko bylo normalnie ale po odpowiedzeniu, źe się zgadzam na zainstalowanie natychmiastowo dostałem wiadomość, źe instaloacja jest zakończona. Po restard wszystko było bez zmian (Directx v.8.1)

Dzięki przyciskowi moźna edytować swoje posty.
SLAY3R
jarko
Dodano
23.11.2005 04:21:07
Zreperowałem problem z Directx ale mam wdalszym ciągu problem ze sterownikami od karty video.
Próbowałem zainstalować nowe sterowniki do mojej video karty ale po restard dostałem taką wiadomość:

You do not have permissionto change CATALYST Control Center settings. Please cantact your administrator for further help.

Moja video karta to ATI Radeon 9200. Nie wiem co z tym zrobic.
jarko
Dodano
23.11.2005 04:03:23
jarko, wez moze uruchom komputer z plyty XP, wybierz instalacje systemu, nastepnie zaakceptuj licencje i na nastepnym po licencji ekranie wybierzesz sobie "naprawe" systemu. Bedzie to wygladalo jak instalacja, ale wszystkie ustawienia, wszystkie zainstalowane programy zostana. Pozostanie ewentualnie kwestia ponownego wgrania aktualizacji, moze jakichs sterownikow.
EL NINO
Dodano
21.11.2005 22:04:27
jarko, wez moze uruchom komputer z plyty XP, wybierz instalacje systemu, nastepnie zaakceptuj licencje i na nastepnym po licencji ekranie wybierzesz sobie "naprawe" systemu. Bedzie to wygladalo jak instalacja, ale wszystkie ustawienia, wszystkie zainstalowane programy zostana. Pozostanie ewentualnie kwestia ponownego wgrania aktualizacji, moze jakichs sterownikow.
EL NINO
Dodano
21.11.2005 22:04:27
Kiedy próbuję otwierać Directx Happy Uninstall dostaję taką wiadomość:
Programme check your system 4.07.00.0000 (7)has lost following files:
ddrawex.dll
dpwsockx.dll
dpmodemx.dll
ddraw.dll
dpnwsock.dll
dpnmodem.dll
jarko
Dodano
21.11.2005 07:12:37
problem, z video karta rozwiazalem ale problem z Directx dalej "nie ruszony"
jarko
Dodano
20.11.2005 23:18:29
Cześć
Wszystko zrobiłem jak mi radziłeś ale teraz kiedy chcę iść do dxdiag w "Run" dostaję wiadomość:

Windows cannot find 'dxdiag'. Make sure you typed the name correctly, and then try again. To search for a file, click the Start button, and then click Search

Próbowałem zainstalować DirectX 9.0c ale instalacja przebiegła bardzo dziwnie. Na początku wszystko bylo normalnie ale po odpowiedzeniu, źe się zgadzam na zainstalowanie natychmiastowo dostałem wiadomość, źe instaloacja jest zakończona. Po restard wszystko było bez zmian ( w dalszym ciągu nie było dxdiag.
Próbowałem zainstalować nowe sterowniki do mojej video karty ale po restard dostałem taką wiadomość:

You do not have permissionto change CATALYST Control Center settings. Please cantact your administrator for further help.

Moja video karta to ATI Radeon 9200. Nie wiem co z tym zrobic. Po zainstalowaniu nowych sterowników zauwaźyłem, źe video na komputerze pracuje trochę dziwnie i wolniej.
Bardzo mi zaleźy źebym mógł tylko zreperowac ten problem i nie musiał instalowac windows odnowa
jarko
Dodano
20.11.2005 18:37:37
Jesli trzeba, pobierz uninstalera –> http://www.download.com/DirectX–Happy–Uninstall/3000–2096_4–10199393.html
Sam DirectX jest do pobrania na stronie M$ –> http://www.microsoft.com/windows/directx/default.aspx?url=/windows/directx/downloads/default.htm
EL NINO
Dodano
11.11.2005 22:40:47
jarko
Dodano:
11.11.2005 21:19:45
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1