POMOCY!!! 2xWindowsXP na kompie

Mam problem, chcialem przeinstalowac WinXP i tym celem boot'owalem z instalki XP i zainstalowalem na nowo, tyle ze wczesniejszy system mialem XP2 a instalek XP1 i teraz przy uruchamianiu sie kompa pyta mnie ktory system wybrac...nie o to mi chodzilo :/ jak usunac ten nowow wgrany system z SP1 bo juz wole pozostac przy tym starym...w Dodaj/Usun nie mam Odinstaluj dla WinXP...prosze o pomoc...z gory dziekuje

Odpowiedzi: 4

Na przyszłość: jak chcesz zainstalować na nowo XP to podczas instalacji moźesz wybrać formatuj partycję i masz pewność, źe nie będzie takich problemów. ja mam drógą partycję przeznaczoną na potrzebne rzeczy więc tam je trzymam, nawet w programie pocztowym moźna wybrać w opcjach, źeby listy i adresy zapisywał na innym dysku.
A jeśli chodzi o wybór systemo podczas startu to:
Start – Panel Staerowania – System – Zaawansowane – Urychamianie i odzyskiwanie no i ustaw sobie co potrzebujesz np: na zero sekund i po kłopocie :)
Pozdrawiam
suchyhehe
Dodano
16.12.2005 09:31:32
Ten nowo zainstalowany pewnie włądował się do WINDOWS.1, opróźnij ten katalog w konsoli odzyskiwania (podobny temat byl ostatnio na forum)
Program Files i Documents & Settings podejrzewam, ze moga być wspołdzielone więc zostaw je (chyba ze jest inaczej)
Poźniej tylko popraw boot.ini
Bobi
Dodano
15.12.2005 15:08:37
Ehh wlasnie na tym samym dysku jest zainstalowany bo chcialem zastapic istniejacy system a utworzyl sie rownolegly :/ teraz oprocz katalogu WINDOWS mam jeszcze WINDOWS.0 i WINDOWS.1, niewiem co moge usunac a czego nie zeby pozbyc sie tego nowozainstalowanego WinXP...czekam na wskazowki :/
joszki
Dodano
15.12.2005 08:46:07
Jak sądzę drugiego Windowsa zainstalowałeś na innym dysku – zatem uruchom stary system i z jego poziomu pousuwaj katalogi Windows, Program files, Documents and Settings oraz pliki pagefile.sys i ewentualnie hiberfile.sys z dysku gdzie zainstalowałeś drugiego Windowsa. Później wyedytuj boot.ini i usuń wiersz dotyczący systemu, który chcesz usunąć – po szczegóły zajrzyj do przyklejonego tematu autorstwa gusia.
Żółty
Dodano
15.12.2005 01:34:08
joszki
Dodano:
14.12.2005 23:42:15
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1