pomoc z kontem użytkownika
Prosze pilnie o pomoc . po awari systemu xp pro dysk z systemem byl podlaczony do innego komputer podczas uruchamiania byl skanowany dysk i ta operacja przerwana. po wlaczeniu wchodzac an swoj dysk i w Documents and Settings mam profil urzytkownika ale wyglada jak zwykly plik a nie folder nie da sie w niego wejsc ani nic jak odzyskac ten folder urzytkownika a znim dokumenty z pulipitu i moich dokumentow. prosze pilnie o pomoc gdyz tam znajdowaly sie wazne dokumety..pozdrowiam i czekam na szybkie odpowiedzi
Odpowiedzi: 3
Żadne naprawy systemu, przywracania i inne "ostatnie znane dobre konfiguracje" nic raczej tutaj nie zawojują.
Najprawdopodobniej w wyniku błędów na dysku (chkdsk też w tym mógł maczać palce) czy samym systemie plików pewne dane mogły zostać zniszczone.
Moja rada, jak najszybciej zabrać się odzyskiwanie danych przy pomocy programów do tego przeznaczonych. Wątpię żeby kompleksowy chkdsk tutaj coś jeszcze poradził.
Najprawdopodobniej w wyniku błędów na dysku (chkdsk też w tym mógł maczać palce) czy samym systemie plików pewne dane mogły zostać zniszczone.
Moja rada, jak najszybciej zabrać się odzyskiwanie danych przy pomocy programów do tego przeznaczonych. Wątpię żeby kompleksowy chkdsk tutaj coś jeszcze poradził.
Podejrzewam, że potrzebna będzie reinstalacja systemu albo masz uszkodzoną strukturę dysku. Spróbuj uruchomić w trybie awaryjnym system - F8 wciskać po uruchomieniu kompa i wtedy wybierz opcję z menu jak się pojawi - uruchom w trybie awaryjnym i spróbuj odzyskać plik.
Jesli nie zrób jak podaje Mis - uruchom konsolę odzyskiwania systemu
Jesli nie zrób jak podaje Mis - uruchom konsolę odzyskiwania systemu
Pierwsze kroki jakie ja bym podjoł to przywracanie systemu, następnie F8 i "Ostatnia znana dobra konfiguracja systemu". I pewnie na tym etapie skończyłyby mi się pomysły.
Strona 1 / 1