pomoc nr 2

witam mam problem może niewielki ale zawsze mianowicie win xp mi się zwiesił na jednych ustawieniach i cały czas przy uruchamianiu otwiera się okno z dokumentów x2 nie pamięta nic poza tym Miałem ja wirusa którego pozbyłem się Kaspem dziwny był ponieważ prawdopodobnie miałem go z creative zen V plus bądź z drugiego kompa nie wiem tego na pewno. podłączałem go tylko do drugiego kompa i "well tech" ten Micro DVD co w lidlu był pojawiało mi się na każdym dysku Host.exe i copy.exe oraz gdzieś tam w katalogu winxp kolejny zawirusowany EXPLORER.EXE pisany właśnie wielkimi literami oczywiście uruchamiał się w Menadżerze zadań. jeśli jest jakaś możliwość bez reinstalki systemu to byłbym wdzięczny bo mam za mało miejsca na dysku aby to zrobic

Odpowiedzi: 5

nie pomaga
scorpic
Dodano
16.04.2009 15:46:28
Na przyszłość proszę o właściwe tytułowanie wątku. W przeciwnym razie, wątki będą znikać.
XanTyp
Dodano
16.04.2009 15:44:29
jeszcze sprawdze ten odkurzacz bo nigdy takich programow nie uzywalem
scorpic
Dodano
16.04.2009 15:34:17
jak juz wczesniej napisalem Windows xp za kazdym razem uruchamia sie tak samo z wyjatkiem ikon na pulpicie, tapety i programow zainstalowanych uzywam rowniez programu do hibernacji poweroff z pakietu TU (total commander ultima)bo uzywam programu ktory strasznie dlugo sie laduje ale wtedy to przywraca stan jaki byl przed hibernacja i w takim przypadku uruchamia sie normalnie tak jak powinien. ale z normalnym restartem lub wylaczeniem kompa jest tak: np w winXP jest cos takiego ze jak zrestartujesz kompa z wlaczonym np okienkiem dajmy na to "d:/gry/dodatki" to powinno po restarcie otworzyc sie to okienko a mi zamiast tego otweraja sie ciagle i zakazdym razem przy resecie i wylaczeniu dwa okienka z dokumentow. jesli np wylacze a nie pozostawie nic wlaczonego i np w programie GG wylacze opcje autostartu to i tak mi sie uruchomi tak jak bym tej opcji nie wylaczal niby zapamietuje ustawienia ale jednak wraca do poprzedniego stanu.
scorpic
Dodano
16.04.2009 15:29:21
  • Ucho 17.04.2009 14:46:26

[quote=scorpic]uzywam rowniez programu do hibernacji poweroff z pakietu TU[/quote] Wywal to. W sumie mało potrzebna rzecz, a mocno w systemie miesza. [quote=scorpic]np w winXP jest cos takiego ze jak zrestartujesz kompa z wlaczonym np okienkiem dajmy na to "d:/gry/dodatki" to powinno po restarcie otworzyc sie to okienko[/quote] Wcale nieprawda. Wcale nie powinno. Przywróć z płyty instalacyjnej plik explorer.exe. Jak to zrobić znajdziesz w szukajce forumowej.

[quote=scorpic]jeśli jest jakaś możliwość bez reinstalki systemu to byłbym wdzięczny bo mam za mało miejsca na dysku aby to zrobic[/quote] Zawsze jest. Po pierwsze to oczyść dysk. Zastosuj program EasyCleaner, żeby ręcznie tego nie robić (opcja Niepotrzebne, wyczyść katalog Temp). Po drugie opisz problem jeszcze raz, ale tak żebym zrozumiał o co Co chodzi (i inni też) bo na razie nie wiem nic co jest grane.
Ucho
Dodano
16.04.2009 13:40:53
scorpic
Dodano:
16.04.2009 10:48:48
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1