POMCY

cześc wam!osatni miałam problem w postaci takiej źe po wczasie zamykania systemu pisało źe pamięć nie moźe być written!i pisali mi źe to jest jakiś błąd windowsa i nic na to nie poradze!!!!ale teraz to jest dopiero problem nie moge wogóle otworzyc nosnika płyt!!!!a w moim komputerze nie ma wogóle stacji :e jest tylko stacja dyskietek !!!! bAAARDZO PROSZE O POMOC!
:cry:

Odpowiedzi: 5

skanowałaś system jakimś antywirusem?jak nie to przeskanuj.daj loga z Hijack this.[przyklejony temat w bezpieczeństwie]
klonpiotr
Dodano
15.05.2005 20:18:03
@konka, uwierz ze ten błąd moźe powodowac dosłownie wszystko począwszy od sterowników, kodeków, wadliwych łatek systemowych i obecnosci syfu w systemie na błędach pamięci konczac.
Najłatwiej bedzie zaczac od sprawdzenia systemu chocby Hijackiem.
Co gorsza nie ma uniwersanlego wyjasnienia co ten błąd powoduje czy to w KB Microsoftu czy w innych artykułach dostepnych w sieci.
Co prawda na stronach supportu MS mozna natknac sie na ten błąd ale odnosi sie do konkretnych programów tudziez hardware–u.

Odnosnie CD–ROMu sprobuj odinstalować go w menadzerze urzadzen, po resecie system powinien wykryc i zainstalowac nowy sprzet.
Sprawdz rowniez manadzer dysków czy oby literka sie nie zagubila.
Naped odłaczyc od kontrolera IDE, właczyc i wyłaczyc system i dopiero podłacyc nape
PS: Na razie skupiamy sie na prozaicznych rozwiazaniach i wykluczamy chocby konflikt przerwań.
Bobi
Dodano
15.05.2005 20:17:11
niestety ale nie pomogło!proszę o jakies inne rady
!dziękuje z góry!pa pa
konka
Dodano
15.05.2005 20:05:09
zobacz tutaj:

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#Pamięć%20nie%20moźe%20być%20'read'

written i read to to szmo chyba tutaj

i tu:

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31057&highlight=written
klonpiotr
Dodano
15.05.2005 19:45:05
dzięki bobi za odpowiedź ale nie mam tych wpisów co kazałeś mi usunąć!!!!moźe jakies inne pomysły?
baaardzo proszę o pomoc!!!!
konka
Dodano
15.05.2005 18:40:42
konka
Dodano:
15.05.2005 15:02:55
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1