Polskia klawiatura/litery w XP

Witajcie, mieszkam obecnie w UK, gdzie zakupilem WinXP Pro z 2 service packiem i w nim nie ma wersji polskiej! Znacyz mozna ustawic jezyk polski, ale jest tylko klawiatura 214 (i to sie nie wczytuje) i brak wyboru polski programisty. Co mam zrobic? Da sie to jakos pociagnac z netu czy po prostu mam zwalona plyte i koniec?
Dziekuje bardzo za pomoc!

Odpowiedzi: 11

Mistrzu Bobi :) to nie o to chodzi. na tyle co cosbym umial zrobic. fakt jest ze nie jest mozliwe zainstalowanie ukladu klawiatury polski programisty. mam do wtyboru tylko polski 214, ale i ten pokazuje blad i ma mnie w tyle. moge sobie zainstalowac np arabskie szlaczki ale nie moge naszych. jak dokonac abym mogl miec w ogole wybor naszej klawiary, bo poki co to jej w opcjach nawet nie ma.
a poza tym nie mam karty ati ani wymienionych tam programow...
pozdrowienia :)
tauronmachine
Dodano
29.10.2005 15:32:48
Alt + Shift i pewnie grafika Intela. Przyklejony temat kurna.
Bobi
Dodano
24.10.2005 23:21:09
a ja kupilem lapa w polsce i y orzginalnzm windowsem xp home i tey nie mam polskuch ogonkow!!!
wie ktos gdyie to sie ustawia

update.
i z normalnymi widac mialem problem :shock:
Doktor X
Dodano
24.10.2005 21:13:11
dziex zaraz bede kombinowal moze u mnie pojdzie
pabloniusz
Dodano
23.10.2005 20:55:20
ha, wiec nie jestem sam :)
znajomy powiedzial ze jemu przeszlo jak wzial windowsupdate i w pasku adresu zmienil jezyk z en na pl i wtedy nasz polski update wskoczyl. po skanowaniu systemu ponoc sam dorzuca wszytskie odpowiednie rzeczy, musisz miec ustawiona lokalizacje polska i czas i ponoc dziala ale nie u mnie
moze sie tobie uda
powodzenia!
tauronmachine
Dodano
23.10.2005 13:10:49
ha, wiec nie jestem sam :)
znajomy powiedzial ze jemu przeszlo jak wzial windowsupdate i w pasku adresu zmienil jezyk z en na pl i wtedy nasz polski update wskoczyl. po skanowaniu systemu ponoc sam dorzuca wszytskie odpowiednie rzeczy, musisz miec ustawiona lokalizacje polska i czas i ponoc dziala ale nie u mnie
moze sie tobie uda
powodzenia!
tauronmachine
Dodano
23.10.2005 13:10:49
wlasnie ja mam identyczny problem mam lapa ze stanow i angielskiego winodwsa. w sumie nie wazne czy system jest po angielsku czy nie glownie chodzi mi o polskie ogonki w microsoft word zebym mogl napisac cos i wydrukowac. musi byc jakis sposob. mam polski system, ktory uzywam w komputerze desktop i moglbym go uzyc do laptopa, ale boje sie ze instalacja tego systemu na moim lapie moze sporo pokaszanic..
pabloniusz
Dodano
22.10.2005 02:21:45
ufff, szkoda, wiesz ta wersje dostalem z laptopem tu kupionym wiec mam jaki mam. myslalem ze mzoe jak mozna doinstalowac jakies arabskie literki czy np litewska czy lotewska klawiature to mozna i polska... no to ladna lipa microsoftu no :) a moze jednak jest jakis oszukancyz sposob? ja moge miec windows po angielsku to nie przeszkadza, ale pisze sporo dokumento w wordzie no i naszych polskich ogonkow w e, a etc brakuje. chodzi tylko o klawiature polski programisty.
pozdrowienia.[/list]
tauronmachine
Dodano
08.10.2005 18:47:28
tauronmachine jak myślisz po co są wersje językowe systemów? Nic z tym nie zrobisz , musisz miec polską wersję, by w pełni uzywać systemu w j.polskim.
Seeker
Dodano
07.10.2005 07:20:02
to jest wersja windows dolaczoan do latopa jaki tu (londyn) zakupilem. jak wybieram jezyk polski to mam tylko mozliwy wybor polski 214, ktory i tak nie idzie notabene. probowalem poprzez aktualizacje windowsa online (zmieniajac jezyk w adresie url na pl) ale nic to nie dalo...
pierwszy raz cos takiego widze i sie niezle zmaotalem... z gory dziekuje za jakies podpowiedzi.
pozdrowienia!
tauronmachine
Dodano
07.10.2005 04:55:56
Rozumiem, źe pod przyciskiem "Dodaj" w "Usługi tekstowe i języki" nie masz na liście do wyboru polskiego układ programisty ?
Bobi
Dodano
04.10.2005 17:12:33
tauronmachine
Dodano:
04.10.2005 04:13:34
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1