Polski WIN XP SP2 na angielskim kompie, porazka....

Witam!!! Zapewne taki temat juz byl ale jakos nie moge znalezc a na google to same bzdury.... Problem wyglada tak: Zainstalowalem po formacie WIN 98 se ze strona kodowa 4 czyli polska klawiatura, czcionki i wogole wsio.... Jako ze mam CDROM tylko na USB a moj laptop pamieta chyba jeszcze wojne dopiero z poziomu win98 moglem instalowac XP. Wrzucilem plytke z XP ktorej wiele razy uzywalem na innych kompach 100% PL No i wyglada to tak: 1. W ustawieniach regionalnych i jezykowych istnieje tylko jezyk angielski (stany zjednoczone) 2. Gdy chce zmienic na polski to jedyny jezyk rozpoznany w systemie zaczynajacy sie na litere "p" to portugalski a polskiego w polskim windowsie nie ma (parodia) 3. Klawiatura moge zmienic na polski programisty ale tylko pod ustawieniami jezyka angielskiego 4. no i ciekawostka: jak wiadomo angielska klawiatura - uklad klawiszy nieznacznie sie rozni... tzn. znaczek '@' jest pod osobnyk klawiszem a u mnie jest jak w polskiej pod klawiszem '2' tak chocby w polskiej a polskich znakow jak nie bylo tak nie ma..... niezaleznie jaka klawiature ustawie....polska czy angielska.... a na dodatek jak probuje zmienic klawiature z angielski stany zjednoczone na zwykly angielski zeby chociaz miec uklad klawiszy jak na klawiaturze jak juz nie moze byc polskiego to w dodatku wyskakuje blad ze windows nie moze wczytac jezyka angielskiego..... windowsa instalowalem 2 razy i dwa razy to samo......

Odpowiedzi: 6

No cóż w tej sytuacji jedyne co Ci mogę poradzić to zapoznanie się z tym co sam MS proponuje , co zrobić, by wykonać operację uaktualniania systemu z Win98 do XP i spróbować raz jeszcze instalacji, lub zainstalować XP obok Win98 i po bezproblemowym działaniu XP, starego Win usunąć , usuwając również wpisy dot tego systemu w boot.ini http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;316639
Seeker
Dodano
04.11.2007 13:23:03
Zapraszam rano pod moje okno.... Bede rzucal DELLem C400
nemec2003
Dodano
04.11.2007 04:36:30
Ja tylko napiszę , że ustawienia regionalne i klawiatury PL to jedna inszość, a domyślny język dla programów Non-Unicode to insza inszość. Ten XP był instalowany na WIN98 czy obok? .Po drugie to Instalator z jakim SP , czy bez? . I czy to na pewno jest to XP?
Seeker
Dodano
03.11.2007 17:51:53
  • nemec2003 04.11.2007 04:31:20

[quote=Seeker]Ja tylko napiszę , że ustawienia regionalne i klawiatury PL to jedna inszość, a domyślny język dla programów Non-Unicode to insza inszość. Ten XP był instalowany na WIN98 czy obok? .Po drugie to Instalator z jakim SP , czy bez? . I czy to na pewno jest to XP?[/quote] wiec tak.... WINDOWS 98 SE PL, na niego (czyli aktualizacja) zainstalowany WIN XP z SP2 PL i na 100% jest polski i XP bo na stacjonarnym kompie smiga az milo.... Zapraszam rano pod moje okno.... Bede rzucal DELLem C400

A ja tak tylko, z czystej ciekawości zapytam, dlaczeog na aplecie o braku możliwości instalacji klawiarury jest mowa o w2k?
Rebe
Dodano
03.11.2007 17:38:00
  • kierofca 03.11.2007 17:40:36

[quote=Rebe]A ja tak tylko, z czystej ciekawości zapytam, dlaczeog na aplecie o braku możliwości instalacji klawiarury jest mowa o w2k?[/quote] Właśnie, to wygląda tak jakby nałożyły się rózne wersje windows. Zwłaszcza, że brak jest nie tylko polskiego, ale również np. rosyjskiego. Za to pojawia się np. pendżabski. Może jest to spowodowane instalacją spod 98?

nie w tym miejscu miałesz szukać a tam co podałem. [url=http://img.wklej.org/v.php?id=84721Zdjecie.jpg]tutaj[/url]
Sfinks
Dodano
03.11.2007 16:35:49
A gdy wchodzisz w panel sterowania ->Data, godzina, język i opcje regionalne tam nie ma dodaj inne języki ? . Powinien być , wejdz tam wybieraj polski i włóż CD od XP , samo się zainstaluje.
Sfinks
Dodano
03.11.2007 15:47:06
  • nemec2003 03.11.2007 16:10:00

[quote=Sfinks]A gdy wchodzisz w panel sterowania ->Data, godzina, język i opcje regionalne tam nie ma dodaj inne języki ? . Powinien być , wejdz tam wybieraj polski i włóż CD od XP , samo się zainstaluje. [/quote] wiesz..... az taki laik to nie jestem.... a moze :-k tak czy inaczej tu jest screen wyboru jezyka i poprostu polskiego nie ma ](*,) [img]http://www.mmj.pl/~pawel/yebany_xp.JPG[/img] a nawet jak probuje zmienic klawiature i jezyk ze Stany Zjednoczone na Angielski (wielka brytania) to wyskakuje mi jakis blad ](*,) [img]http://www.mmj.pl/~pawel/shit_xp.JPG[/img] a najciekawsze ze ustawienia waluty Angielskie (wielka Brytania) dziala a lokalizacja Polska tez jest ....:wtf:

nemec2003
Dodano:
03.11.2007 13:42:21
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1