połączenie mostkowe

witam i prosze o pomoc bo mi sie juz pomysly skonczyly !!!!!! chodzi mi o polaczenie mostkowe mam 3 kompy na chacie gdzie jeden ma 2 karty sieciowe (reszta kompow po jednej)i na nim mam neo. Gdy robilem polaczenie mostkowe 2 kart aby moc udostepnic neta na pozostale 2 kompy wszystko dzialall jak nalezy tylko ze problem zaczal sie kiedy wystarczylo ze wylaczylem kompa ktory udostepnial neta a potem ponownie uruchomilem polaczenie przestalo dzialac :( i jest tak za kazdym razem
kiedy robie je od nowa i restartuje kompa. Pakiety polaczenia mostkowego nie sa wysylane i nie so odbierane. Prosze o szybka pomoc bo ja juz nie wiem jaka moze byc przyczyna bo przeciesz nie bede tak w nieskonczonosc
robil nowego polaczenia kiedy wlacze kompa. Z gury dzieki za pomoc jezeli ktos bdzie znal przyczyne

Odpowiedzi: 5

no raszescie wszystko zaczelo hulac jak trzeba. Zainstalowalem WinGate tak jak doradzil mi EL NINO i wszytko jest ok wielkie dzieki za pomoc pozdrawiam
kokon666
Dodano
06.12.2005 19:13:01
Podawałem juź kiedyś coś takiego:
Start :arrow: uruchom,– wpisujesz netsh diag gui i otrzymujesz graficzne okno z diagnostyką sieci.
Widać co jak jest przypisane – moźesz wkleić zawartość tutaj – ktoś się pewnie odniesie do tego
Seeker
Dodano
05.12.2005 20:10:17
ja juz nie wiem normalnie rece mi opadaja przeszukalem wszystkie posty w dziale sieci i zrobilem juz wszystko tak jak byc powinno ale dalej nie dziala. Moze ktos poprostu ma pomysl jak w jakis inny sposob mozna udostepnic lacze na 2 pozostale kompy gdzie komp serwer ma 2 karty sieciowe bo mnie juz szlak trafia z tym mostkiem sieciowym. POZDRAWIAM
kokon666
Dodano
05.12.2005 19:08:33
Seeker, tyle tylko, ze udostepnic z systemu mozna wylacznie na jedna sieciowke. Na dwie nie da rady :wink: .

No chyba ze zamiast systemowego udostepniania (ICS), zastosuje sie dodatkowy soft w rodzaju WinGate, WinRoute, Sygate Office lub Home Network, itd...
EL NINO
Dodano
05.12.2005 12:50:37
Kombinujesz coś z tymi mostkami , zapoznaj się w dziale sieci z przyklejonymi tematami i zastosuj rady – są sprawdzone i na 100% skuteczne
Seeker
Dodano
04.12.2005 22:38:14
kokon666
Dodano:
04.12.2005 22:03:21
Komentarzy:
5
Strona 2 / 2