Pojawia mi się komunikat źe mam zamało pamięci fizycznej.

Witam mam pewien problem, podaczas granie w jaką kolwiek grę wywala mnie zniej i pojawia mi się niebieski ekran z napisem masz za mało pamięci fizycznej.
Komputer zakupiłem w lutym 2005 roku w firmie komputerowej Vobis.
Parametry komputera to.
Płyta główna. GA K8NS Ultra NForce 3
Procesor. Athlon 64 3000
Karta Graficzna. Gigabyte Geforce 6600 GT 128
Pamięć. 3 x po 512 DDR 400 wsumie 1536 Ram DDR 400
Stacja przenośnej pamięci Pen Drive USB
2 Dyski twarde
Pierwszy Maxtor Diamond 120 S.ATA 2
Drugi WD 200 8MB Cache
Problem mi się pojawia na wszystkich grach.
To samo mi się pojawia po zainstalowaniu nowego systemu.
Moźna obwiniać pamięć procesor lub karte graficzną niemam stacji dyskietek gdyź od nowości zamiast jej posiadam czytnik kart pamięci Pen Drive bo sprawdził bym Memtest. ale ztego co się dowiedziałem moźe teź być inna przyczyna dlatego moźe ktoś zwas mógłby mi pomuc. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Odpowiedzi: 4

Moźe zasiłka za słaba. Podaj model.
sen7
Dodano
06.12.2005 13:29:25
Zobacze co da się zrobić a jeźeli chodzi o wolne miejsce to mam 200 GB na wszystkich dyskach.
Zajęty obszar na pamięci to 355 MB uźycie procesora to 2% Defragmentacje zrobiłem na kaźdej partycji partycje są w NTFS. Jednego testu niemoge przeprowadzić to memtestem poniewaź niemam stacji dyskietek słyszalem źe jest gdzieś wersjia tego programu aby odpalił się z płyty.
temperatura procesora wynosi 36 stopni. Niewiem co si dzieje ale problem się wciąź pojawia.
Wash_19
Dodano
06.12.2005 13:20:29
Rebe:
MetaVirus – to moźe od razu tak z 10GB tego swapa ?

hmm. trochę duźo, ale jeśli uwaźasz źe pomoźe :)

// Nie no, styknie mniej ale chodzi o to źeby było coś wogóle (źeby swap nie był wyłączony)
MetaVirus
Dodano
05.12.2005 18:48:23
MetaVirus – to moźe od razu tak z 10GB tego swapa ?
Przecieź wyraźnie widać, źe problem lezy w zwalnianiu zasobow, a nie w ich ilości w ogóle. –
To samo mi się pojawia po zainstalowaniu nowego systemu.

Wash_19 – na początek poskanuj system czym moźna i nie mozna na obecność jakichś szkodników, bo one mogą, ale tylko mogą, być przyczyną takiego zachowania. Potem sprawdź jak wygląda ilość wolnego miejsca na partycjach i ich fragmentacja – szczeolnie w wypadku, gdyby były one w FAT32 – w razie potrzeby przeprowadz defragmentację.
Zajrzyj do logów – w uruchom wpisz eventvwr.msc – i sprawdź czy nie ma tam informacji o błedach .

Po przejściu przez te etapy – o ile nic się nie zmieni – zgłoś sięp onownie.
Tyle, źe podaj wtedy jeszcze ze dwie informacjie – wielkość obecną swapa i to jak system wygląda jeźlei o jego aktualność chodzi – czy jest z SP, a jezlei tak to z którym i czy poprawki są instalowane.
Rebe
Dodano
05.12.2005 18:28:21
Wash_19
Dodano:
05.12.2005 18:09:41
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1