podział na partycje i format??

Witam
Mój problem jest taki a mianowicie mam w chwili obecnej Dysk twardy podzielony na dwa dyski "Dysk logiczny (C: )"–18,6 GB gdzie znajduje sie zainstalowany system i drugi dysk "PROGRAMY (D: )"18,6 GB. A teraz chciałbym podzielic ten Dysk logiczny (C: ) na partycje czyli zebym miał po prostu dysk na sam system i drugi na pliki a trzeci zostanie bez zmian (D: ). Własnie to chciałbym zrobic przy instalacji Windowsa XP i formatowaniu tylko nie wiem jak?? mozecie mi opisac krok po kroku nie chciałbym cos z***ac z tymi dyskami...Aha jeszcze jedno jesli teraz mam system plików FAT 32 to mam go zmienic–conwertowac czy moge tez przy formatowaniu zmienic??

Odpowiedzi: 1

Tedzikooo:
Własnie to chciałbym zrobic przy instalacji Windowsa XP i formatowaniu tylko nie wiem jak?? mozecie mi opisac krok po kroku nie chciałbym cos z***ac z tymi dyskami...Aha jeszcze jedno jesli teraz mam system plików FAT 32 to mam go zmienic–conwertowac czy moge tez przy formatowaniu zmienic??

Żebym dobrze zrozumiał – chcesz mieć jeden system a aktualny c podzielić na dwa ?? Oczywiście, źe moźna to zrobić podczas instalacji Windowsa – po prostu usuwasz aktualną partycję c i tworzysz na jej miejscu dwie. System plików moźesz wybrać podczas formatowania (formatowania teź dokonujesz z poziomu instalatora – dysk na którym chcesz mieć zainstalowanego Windowsa musisz mieć sformatowany, ten drugi utworzony/wydzielony z aktualnego c moźesz sformatować później np z poziomu Zarządzania dyskami)
Wszystkie dane z aktualnego dysku c polecą w kosmos.
Żółty
Dodano
16.01.2006 22:34:31
Tedzikooo
Dodano:
16.01.2006 22:29:27
Komentarzy:
1
Strona 2 / 2