podręcznik lub baza wiedzy nt. rejestru XP [poszukuję]
Witam serdecznie,
poszukuję jakiejś strony z – w miarę moźliwości – kompletną informacją nt. rejestru Win XP (szczeg. Home Edit. :roll: ). Problem polega na tym, źe informacje, do których odsyła mnie MS są w większości w języku angielskim, a osobiście wolałbym po polsku (chodzi o komfort pracy – bez tłumaczenia i tak jest jej aź nadto).
Za wszelkie infop z góry dziękuję.
Pozdro
ian a.k.a. Sołtys
poszukuję jakiejś strony z – w miarę moźliwości – kompletną informacją nt. rejestru Win XP (szczeg. Home Edit. :roll: ). Problem polega na tym, źe informacje, do których odsyła mnie MS są w większości w języku angielskim, a osobiście wolałbym po polsku (chodzi o komfort pracy – bez tłumaczenia i tak jest jej aź nadto).
Za wszelkie infop z góry dziękuję.
Pozdro
ian a.k.a. Sołtys
Odpowiedzi: 7
niekoniecznie o xp, ale o rejestrach, a sporo rzeczy sie powtarza:
sandra osborne "windows NT rejestr" wyd. robomatic (http://www.robomatic.pl)
aa i jeden czlowiek... piotr palusinski... jesli czegos nie wiesz o rejestrze, on na pewno ci podpowie.
sandra osborne "windows NT rejestr" wyd. robomatic (http://www.robomatic.pl)
aa i jeden czlowiek... piotr palusinski... jesli czegos nie wiesz o rejestrze, on na pewno ci podpowie.
Tak sobie tylko , przy okazji, "gdybnę" – oprogramowania do zarządzania kawiarenkami ( prawda, źe płatne )dają znaczne moźliwości panowania nad niesfornymi userami. moźe wystarczy się wśród takich rozwiązań rozejrzeć.
Zaś co do rejestru i nie tylko – znowu wydatek – Helion wydał parę ksiąźek o obsłudze windowsaXP.
Zaś co do rejestru i nie tylko – znowu wydatek – Helion wydał parę ksiąźek o obsłudze windowsaXP.
ianconnor–ze, sporo "przepisow" z rejestru znajdziesz na tym forum, sporo na forum infojamy a i jesli bede w stanie, podpowiem co i gdzie dopisac. Ulatwilbys mi to rowniez, podajac np. o jakie opcje w gpedit.msc chodzi.
Szanowny EL NINO...
...a jak sądzisz, dlaczego szukam czegoś o rejestrze?? :D
:arrow: same Problemy
Home Edition SuckS moim zdaniem, a jestem zmuszony stworzyć na nim konta uźytkowników
(12 WinXP HE w internet cafe...) – poustawiać uprawnienia, pokonfigurować autostart itp itd
Moja wiedza okazała się niewystarczająca – na codzień uźywam XP Pro – i właśnie teraz zrozumiałem na czym polega róźnica pomiędzy nimi... :/
jeszcze raz serdecznie pozdrawiam
i nie zawracam więcej głowy ;)
ian a.k.a. Sołtys
...a jak sądzisz, dlaczego szukam czegoś o rejestrze?? :D
:arrow: same Problemy
Home Edition SuckS moim zdaniem, a jestem zmuszony stworzyć na nim konta uźytkowników
(12 WinXP HE w internet cafe...) – poustawiać uprawnienia, pokonfigurować autostart itp itd
Moja wiedza okazała się niewystarczająca – na codzień uźywam XP Pro – i właśnie teraz zrozumiałem na czym polega róźnica pomiędzy nimi... :/
jeszcze raz serdecznie pozdrawiam
i nie zawracam więcej głowy ;)
ian a.k.a. Sołtys
To ze szukasz stron o rejestrze z XP nie znaczy, ze temat pasuje do dzialu z problemami z tym systemem.ianconnor:
a co do tego, źe nie NTG.. hmmm... dyskusyjne :)
Rowniez pozdrawiam.
EL NINO
dzięki za informację... cóź... będzie się przemęczyć :(
pozdrawiam
ian a.k.a. Sołtys
pozdrawiam
ian a.k.a. Sołtys
1. Nie ten dzial.
2. Nie ma takiej polskiej strony. W niektorych artykulach w jezyku polskim na stronie M$, znajdziesz czasami rozwiazania zawierajace wpisy rejestru.
2. Nie ma takiej polskiej strony. W niektorych artykulach w jezyku polskim na stronie M$, znajdziesz czasami rozwiazania zawierajace wpisy rejestru.
Strona 1 / 1