podmiana plikow na cd XP

Czy istnieje jakis sposob, aby mozna było podmienic pliki na płytce XP ?? Chodzi mi tutaj o to, ze podmienilem sobie kilka pliczkow , wstawilem loga, upiekszyłem wyglad . Chce je spakowac w pliki typu .CAB bo na płytce XP wszystkie pliki sa w ten sposob spakowane, lecz kiedy chciałem zainstalwac system to wystąpił błąd . Czy jest mozliwa poprawna instalacja i podmiana plików ?? Jak to zrobic /?
Prosze o pomoc . THX :o

Odpowiedzi: 12

Bobi_robert:
Czy ja wiem czy zainstaluja sie poprawnie. Chyba ze juz to zrobiłes i działa.
Jesli nazwy archiwow oraz pliki w nich maja takie same nazwy to prawdopodonie moze sie udac.
Jesli sa rozbierznosc, o ktorych Rebe napisał to nici z tego

Mi sie udało zrobic to co chciałem i instalka weszłą bez zadnych bledów jest dobrze, gorzej z pakowaniem kilku plikow bo tego to ja nie umiem pakowac tylko pojedyncze pliki, ale o to mi az tak bardoz nie chodzilo, pliki podmienilem i XP sie nie wiesza chodzi tak jak powinien 8)
Anonymous
Dodano
10.04.2005 21:41:48
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=57106 – takie cuś dla nienadzorowanej z dodatkami.
Rebe
Dodano
10.04.2005 10:04:04
Czy ja wiem czy zainstaluja sie poprawnie. Chyba ze juz to zrobiłes i działa.
Jesli nazwy archiwow oraz pliki w nich maja takie same nazwy to prawdopodonie moze sie udac.
Jesli sa rozbierznosc, o ktorych Rebe napisał to nici z tego
Bobi
Dodano
09.04.2005 23:18:20
Udało mi sie spakować pliki standardowy pakerem XP.
Pakowanie jest dziecinnie proste. Uruchamiamy CMD wpisujemy makecab pozniej dopisujemy lokalizacje naszego pliku z rozszerzeniem i gra . Cab jest juz zrobiony przez nasz system. Teraz mozna go juz wkleic do katalogu I386 dodac obraz BOTA i wypalic. I mozemy sie cieszyc wlasna plytka XP z naszymi plikami ktore zostana zainstalwoane bez bledow :–)
Anonymous
Dodano
09.04.2005 23:10:38
Ja tam się na udziwnieniach nei znam, ale tak sobie myślę, źe te łędy to głownie za sprawą braku odwołań do plików w informacjach instalatora.
Skoro plik "Kazik" zostąl zastąpiony plikiem "Józek" to i instalator powinien wiedzieć, źe Józka ma szukać, a nie Kazika.
Rebe
Dodano
09.04.2005 22:24:07
sapero:
w XP, 2000 i chyba ME jest paker CAB – system32/makecab.exe

jeden plik moźna spakować tak: makecab plik.exe (utworzy się plik.ex_)
więcej plików pakuje się tak:
robisz jakiś plik np. c:\go.txt i wpisujesz do niego
.Set CabinetNameTemplate=data.cab
.Set DiskDirectoryTemplate=.
.Set Compress=ON
.Set Cabinet=ON
"d:\totalcmd\bin\smieci\sysfile.reg"
"d:\totalcmd\bin\smieci\registry–DLL.reg"
"d:\totalcmd\bin\smieci\ocxfile.reg"

i uruchamiasz makecab /F c:\go.txt

Za bardzo nie rozumie co napisales, ale jest duze prawdopodobienstwo ze standardowy kompresor plikow CAB w XP utworzy i skompresuje dany plik w CAB tak ze nie bedzie bledu podczas instalacji z CD, Czy moglbys wyjasnij jaśniej jak wykonac CABA Towim sposobem ?? :wink:
Anonymous
Dodano
09.04.2005 22:17:14
Bobi_robert:
Własnie nie oto chodzi zeby zapakowywać pliki do *.cab ale zeby podmienić je w samym, oryginalnym archiwum.
O ile wiem to w WinRar'ze mozna podgladac ten format, i pliki zamieniac tez sie da.
Nie ma sie czemu dziwic ze po spakowaniu plikow zywcem i wrzuceniu na płytke dziwnym trafem błedy sie sypia.

Z poczatku kombinowalem pakujac pliki WINRAREM i zmieniajac rozszerzenie na *CAB ale błedy znow były, sprobuje jako ZIP moze cos pojdzie ale podejrzewam ze tak naprawde tego przekretu nie mozna zmienic :–( Microsoft chyba zabezpieczyl pliki w ten sposob aby nie mozna bylo ich zmieniac :–( Sprobuje programem do CABOW .
Anonymous
Dodano
09.04.2005 22:05:10
w XP, 2000 i chyba ME jest paker CAB – system32/makecab.exe

jeden plik moźna spakować tak: makecab plik.exe (utworzy się plik.ex_)
więcej plików pakuje się tak:
robisz jakiś plik np. c:\go.txt i wpisujesz do niego
.Set CabinetNameTemplate=data.cab
.Set DiskDirectoryTemplate=.
.Set Compress=ON
.Set Cabinet=ON
"d:\totalcmd\bin\smieci\sysfile.reg"
"d:\totalcmd\bin\smieci\registry–DLL.reg"
"d:\totalcmd\bin\smieci\ocxfile.reg"

i uruchamiasz makecab /F c:\go.txt
sapero
Dodano
09.04.2005 18:57:41
Programów do kompresji w formacie cab jest troche tylko szukać.

http://www.republika.pl/stale/archiwizatory.htm

Wrzuć i poczytaj

pakowanie w cab

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
JNJN
Dodano
09.04.2005 17:54:40
Własnie nie oto chodzi zeby zapakowywać pliki do *.cab ale zeby podmienić je w samym, oryginalnym archiwum.
O ile wiem to w WinRar'ze mozna podgladac ten format, i pliki zamieniac tez sie da.
Nie ma sie czemu dziwic ze po spakowaniu plikow zywcem i wrzuceniu na płytke dziwnym trafem błedy sie sypia.
Bobi
Dodano
09.04.2005 17:53:59
Bobi_robert:
Teoretycznie mozna to zrobić, ale praktycznie widzisz jak to wyglada.
Musisz skopiować płyte na dysk albo zrobić jakis jej obraz (ISO).
Wyeksportować archiwa w inne miejsce na dysk.
Podmienić odpowiednie pliki *.cab np. posługujac sie WinRar'em, nastepnie zmodyfikowane pliki zaimportowac do obrazu i probować wypalać.
Nic innego recznie nie wymyslisz, ale byc moze jakis soft pozwala skonfigurować odpowiednia instalacje systmu z "wodotryskami".

Tylko ze WINRAR nie pakuje w pliki typu .cab. Mozna by sie posluźyc CAB MAKEREM ale o to nie działa , czyli nie mozna tego wykonac :(
Anonymous
Dodano
09.04.2005 17:44:19
Teoretycznie mozna to zrobić, ale praktycznie widzisz jak to wyglada.
Musisz skopiować płyte na dysk albo zrobić jakis jej obraz (ISO).
Wyeksportować archiwa w inne miejsce na dysk.
Podmienić odpowiednie pliki *.cab np. posługujac sie WinRar'em, nastepnie zmodyfikowane pliki zaimportowac do obrazu i probować wypalać.
Nic innego recznie nie wymyslisz, ale byc moze jakis soft pozwala skonfigurować odpowiednia instalacje systmu z "wodotryskami".
Bobi
Dodano
09.04.2005 14:58:46
Anonymous
Dodano:
09.04.2005 13:49:59
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1