Podłączenie TV do kompa !

Mama karte graficzną ATI Radeon 9000 z WEJŚCIEM i WYJSCIEM TV. Po podłączeniu do TV mam obraz z kompa na TV i wszystko gra, dopuki nie włacze jakiegoś filmu na kompie. Na kompie wszystko ok widać ładnie a na TV widać napisy lecz w miejcu gdzie powinien byc film jest ciemnawe tło ?

Czy ktoś wie czemu i jak zrobić zeby było wszystko dobrze ?

i jeszcze jedno zaistalowaem dobre sterowiki a nie mogę uzyskać obrazu z TV na kompie bo pisze źe bład sterowników. pisze jakie sterowniki ściagnąc – ściagnałem je i zanstalowałem ale nadal to samo [ATI RADEON 9000 128 MB Vivo AGPx4] <<

POZDRWIAM I DZIEKI Z GÓRY ZA POMOC

Odpowiedzi: 10

Ok topic zakmnięty.

mcscr@by wyprowadzil mnie z błedu w którym siedzialem po uszy. Mam bład bo musze łaczyć sie z kompem przez wideo (VIVO – Video In Video Out) i dlatego nie miałem obrazu z TV na kompie. Tak Pawek wszysko jest na CD tylko robiłem nie tak jak powinienem. CZYLI TERAZ SZAFA GRA :P ;)

Lamer FOREVER ;)

DZIEKI WIELKIE
Pozdrawiam

Do następnego topica :P ;)
KoRnias
Dodano
05.03.2004 02:59:59
Ok dzięki wielkie za pomoc to prawdopodobnie bedzie ten sterownik. Odinstalowałem tamte i jakieś błedy mi sie pojawiły i ogólnie mam z tymi sterownikami syf. Na dniach prawdopodomnie zmienie WINDE i porobie porządki z tymi sterownikami i wydaje mi sie źe bedzie chodzić dobrze... :)

JESZCZE RAZ DZIEKI WAM ZA POMOC
DOCENIAM TO

Pozdrawiam :)
KoRnias
Dodano
04.03.2004 21:39:32
OK zaraz spróbuje – DAM ZNAĆ JAK BEDZIE PO WSZYSTKIM
POZDRAWIAM :)
KoRnias
Dodano
04.03.2004 20:07:39
Kornik :

Spróbuj zaistalować ten Driver :

:arrow: ATi WDM Capture

Instalacja sterowników przeznaczonych do innego typu karty graficznych nie przyniesie rozwiązania.
Posprzątaj w systemie po instalacji błędnych sterowników i spróbuj zainstalować sterownik z podanego linka.
McScr@by
Dodano
04.03.2004 19:55:13
No trudno... :(

Trzeba problem obejrzeć dokładnie – tak zostawić go nie moźna. Więc opisz go jeszcze raz dokładnie – coś wymyślimy. Podaj równieź firmę, która wyprodukowała Twoją kartę.

Poza tym na płytce oryginalnej ze sterownikami powinny być pasujące so Twojej karty sterowniki WDM i "zwyczajne".

POZDRAWIAM, Pawek.
Pawek
Dodano
04.03.2004 19:37:35
Niestety dalej to samo bład :(
Błąd capture driver
:(

Nie mam pojecia innstalowałem chyba z 7 sterowników i nic :(

OK I TAK THX WIELKIE
KoRnias
Dodano
04.03.2004 19:11:51
OK Pawek ściagam to co poleciłeś i dam znac po instalcji czy to zadziałało :)

THX
i pozdrawiam
KoRnias
Dodano
04.03.2004 18:55:48
OK Pawek ściagam to co poleciłeś i dam znac po instalcji czy to zadziałało :)

THX
i pozdrawiam
KoRnias
Dodano
04.03.2004 18:55:48
Wydaje mi się, źe WDM jest, źe tak powiem wspólny dla całej serii kart, więc nie powinno być problemu z uźyciem nawet takiego od zupełnie innego produktu, chociaź tutaj gwarancji nie udzielam.

Polecam spróbowanie tego:

ftp://ftp1.leadtek.com/entertainment_graphics/Drivers/031208/ALLWDM.exe

Powtarzam, to wcale nie musi zadziałać :!:
Pawek
Dodano
04.03.2004 18:49:04
Dzieki ponownie Pawek szybko i idealnie pierwszy problem z głowy ustawiłem TV na 1 miejscu i film działa spox :)

co do odrugiego problemu to piersze sterowniki były złe bo pokazywł źe nie mam jakiegoś WDM Capture Driver + czegośtam jeszcze i podana stronka z której moge to ściagnac. ściagnałem i zainstalowałem wszystko ok a jak robie test sprawdzajacy strerowniki to pisze źe tego nie ma (krzyźyk) :(

Jakbyś kiedyś lub ktokolwiec coś wiedział lub ktoś miał taki sam problem i poradził sobie z tym to dajcie znaka OK ;) :)

POZDRAWIAM
KoRnias
Dodano
04.03.2004 18:33:28
KoRnias
Dodano:
04.03.2004 17:45:41
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1