podlaczenie sieci do laptopa

mam maly problem, mianowicie mam komputer stacjonarny w domu podlaczony do LAN i laptopa taty ktory codzeiennnie jest podpinany do sieci w pracy (nie do tej co stacjonarny) i chcialbym módz bez zmian w ustawuieniach sieci taty z pracy podpiac go do sieci LAN w domu. mam juz kabel sieciowy cross i co teraz zrobic aby modz na obydwoch korzystac z interenetu. wazne jest tez to aby po odpieciu laptopa od LAN w domu nic nie trzeba bylo nic zmieniac gdy tato podepnie go w pracy tj. zeby on sam wykrywal siec z pracy bez zabawy w panelu sterowania. pomocy!!!

Odpowiedzi: 3

BMW ///Maniaq:
...chcialbym módz bez zmian w ustawuieniach sieci taty z pracy podpiac go do sieci LAN w domu...
Bez jakichkolwiek zmian po prostu sie nie da. Wielokrotnie w dziale Sieci pisalem o poleceniu NETSH sluzacym w prosty sposob do zmiany ustawien. Przy okazji wspominalem rowniez o chyba dwoch programikach, ktore zmieniaja ustawienia jednym kliknieciem.
Swoja droga, byc moze wystarczyloby zmienic ustawienia w Twoim stacjonarnym komputerze, zeby ojciec nie nie musial robic.
EL NINO
Dodano
31.01.2006 18:52:57
Z tego co wiem to źeby zrobić adres alternatywny to główny adres IP musi być chyba wykrywany automatycznie. Wtedy pojawia sie dodatkowa zakładka Adresu alternatywnego. W przeciwnym razie jest ona niewidoczna. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.
sh@dow
Dodano
30.01.2006 18:52:32
sa wpisywane
BMW ///Maniaq
Dodano
30.01.2006 18:43:32
BMW ///Maniaq
Dodano:
30.01.2006 17:56:23
Komentarzy:
3