Podkręcnia Geforca 1 (256)

Mam nVIDIA Geforce 1 32 mb i chce go podkręcic na 64 . Jak się go podkręca . Prosze o pomoc :arrow: :arrow: :arrow:

LuKe

Odpowiedzi: 13

SLAY3R:

Azot to zabawa na 10 minut. Żeby na stałe utrzymać chłodzenie azotem potrzeba specjalistycznej aparatury laboratoryjnej. Po za tym taką zamroźoną karę łatwo stłuc :)

nie potrzeba zadnej aparatury laboratoryjnej (bez przesady) – tu musi byc bydlecy kompresor – circa 250Psi ;)

a tak to lejesz z termosu na uprzednio zabezpieczony proc przed skraplaniem (oczywiscie trzeba odpowidni blok wykonac aby bawic sie tym ;) )

do tematu :

jezeli chcesz z tego Clapa wycisnac siodme poty , to proponuje wejsc na tweak.pl , wpisac ladnie w wyszukiwareczce Clap AND Vmod , wziasc w łapki lutownice , wykonac Vmoda , kupic ~70W Pelta + coldplate ktora siegalaby na pamieci tez , zamontowac porzadny cooler od P4 z wiatrem @6000RPM i krecic dopoki krzaki nie wyskocza na ekranie (oczywiscie radze zabezpieczyc karte przed skraplaniem sie wody ;) ) pozniej tylko krecenie i Loopy w 3dmarku2k1se

chyba wszystko na temat krecenia starego dobrego Clapa ;)
LAMA STRASZNA LAMA
Dodano
02.07.2003 01:26:27
SLAY3R:

Azot to zabawa na 10 minut. Żeby na stałe utrzymać chłodzenie azotem potrzeba specjalistycznej aparatury laboratoryjnej. Po za tym taką zamroźoną karę łatwo stłuc :)

nie potrzeba zadnej aparatury laboratoryjnej (bez przesady) – tu musi byc bydlecy kompresor – circa 250Psi ;)

a tak to lejesz z termosu na uprzednio zabezpieczony proc przed skraplaniem (oczywiscie trzeba odpowidni blok wykonac aby bawic sie tym ;) )

do tematu :

jezeli chcesz z tego Clapa wycisnac siodme poty , to proponuje wejsc na tweak.pl , wpisac ladnie w wyszukiwareczce Clap AND Vmod , wziasc w łapki lutownice , wykonac Vmoda , kupic ~70W Pelta + coldplate ktora siegalaby na pamieci tez , zamontowac porzadny cooler od P4 z wiatrem @6000RPM i krecic dopoki krzaki nie wyskocza na ekranie (oczywiscie radze zabezpieczyc karte przed skraplaniem sie wody ;) ) pozniej tylko krecenie i Loopy w 3dmarku2k1se

chyba wszystko na temat krecenia starego dobrego Clapa ;)
LAMA STRASZNA LAMA
Dodano
02.07.2003 01:26:27
XeviL:
Zakładasz system chłodzenia ciekłym azotem i podkręcasz 2x.

XewiL:
Czekasz aź sie karta spali i idzesz do sklepu po Radeona 9800 PRO :D :D :D

Nie lepiej odrazu podłączyć jej pod 220V, mniej czasu to zajmie. :mrgreen:
SLAY3R
Dodano
28.06.2003 14:19:59
Zakładasz system chłodzenia ciekłym azotem i podkręcasz 2x. Czekasz aź sie karta spali i idzesz do sklepu po Radeona 9800 PRO. :D :D :D
XeviL
Dodano
28.06.2003 13:15:20
Teoretycznie moźna w pewnych granicahc podkrecać.
Najpierw podkręcasz rdzeń – tak o 5MHz – raz, drugi, trzeci i patrzysz czy nadal śmiga.
Później podkręcasz w podobny sposób pamięci. Jeźeli zaczynają pojawiać się artefakty – zmniejszasz do poprzedniej wartości.
Moźesz uźyć np RivaTuner'a, albo cokolwiek co pozwala na taką zabawę. Byź moźe będziesz mógł zrobić to z poziomu:
Pulpit –> Własciwości –> Ustawienia –> Zaawansowane –> GeForce –> Dodatkowe właściwości –> Częstotliwość taktowania.
e–walker
Dodano
28.06.2003 04:29:38
Ale chyba podkręcenie zegara nie jest zbyt zdrowe dla karty?
kirdian
Dodano
27.06.2003 23:58:25
Ale jak chcesz ją podkręcić to jest wiele programów podnoszących częstotliwość.
XeviL
Dodano
27.06.2003 23:49:45
Lezio111:
(Lord Of Lamer :D ).

to określenie mi się podoba...
Lord of lamer hahahaha :D :D
kirdian
Dodano
27.06.2003 22:56:06
Dołoźenie ramu do karty graficznej jest niemoźliwie niemoźliwe. Producent produkujący kartę umieszcza na niej określoną jej ilość i to koniec. Jedynym rozwiązaniem jest wymiana obecnej karty na taką co posiada 64 lub więcej pamięci.
SLAY3R
Dodano
27.06.2003 22:32:29
To ten twój qmpel to albo wcisną tobie ten kit w prima aprilis albo to jakiś LOL (Lord Of Lamer :D ).
Lezio111
Dodano
27.06.2003 20:51:06
Luke05:
XeviL:
Jakto na 64? Chcesz do karty dołoźyć ramu. Wydaje mi się źe moźesz "tylko" podkręcić czestotliwość zegara i pamięci.

kUMPEL MI MÓWIŁ ZE MOZNA PODKRECIC DO 64 MB . CHCE POPROSTU DOŁOŻYĆ MEGABAJTÓW DO KARTY :arrow: :arrow: :arrow:

:lol: :lol: :lol:
PgX
Dodano
27.06.2003 19:47:29
XeviL:
Jakto na 64? Chcesz do karty dołoźyć ramu. Wydaje mi się źe moźesz "tylko" podkręcić czestotliwość zegara i pamięci.

kUMPEL MI MÓWIŁ ZE MOZNA PODKRECIC DO 64 MB . CHCE POPROSTU DOŁOŻYĆ MEGABAJTÓW DO KARTY :arrow: :arrow: :arrow:
Luke05
Dodano
27.06.2003 19:35:10
XeviL
Dodano
27.06.2003 17:49:20
Luke05
Dodano:
27.06.2003 16:35:15
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1