Podkręcanie procka HEEEEEEELLLLLPPPPPPPPP MMMEEEEEEEEEE
Mam 400 MHz i 160 SDRAM oraz 3 Gb i gdy podkręcam procesor na 450 lub na 500 (bios i programowo) to po jakimś czasie lub gdy od nowa włanczam kompa to mi sie formatuje dysk c (na nim mam winde XP) a na 98se podkrecam i nic sie nei dzieje POMOCY !!!!!!!!!!
Odpowiedzi: 20
SpiderMAN:
Nie no sorry, ale lol ten topic straszny :)
Czlowieku – autorze topicu. Naucz sie, ze jak chcesz podkrecic sprzet to musisz nam podac wszystkie szczegolowe dane na temat procka, plyty, pamieci i pozostalych komponentow. W ten sposob otrzymalbys odpowiedz w kilku zdaniach, a tak mamy kolejna wojne :D
:lol: :lol:
wiesz co spider ??
MOD [Dot] 4 US POWA !!
Tępaki jesteśmy i spadamy stad – trza recki robic :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie no sorry, ale lol ten topic straszny :)
Czlowieku – autorze topicu. Naucz sie, ze jak chcesz podkrecic sprzet to musisz nam podac wszystkie szczegolowe dane na temat procka, plyty, pamieci i pozostalych komponentow. W ten sposob otrzymalbys odpowiedz w kilku zdaniach, a tak mamy kolejna wojne :D
Beton ja cie juz raz prosilem na priv o pewien umiar w wypowiedziach... Teraz prosze drugi raz tym razem publicznie.
Poza tym jesli czytam wypowiedz
to nie traktuje jej powaznie ale moze to przez to ze ja sie posluguje innym slownictwem :D
I dla formalnosci... Zapoznaj sie z regulaminem.
Poza tym jesli czytam wypowiedz
a k–––– miales do czynienia z ta mobo ze pierdolisz farmazony ze jest z (_|_) ???? ja pierdole jak ja nie nawidze teoretykow – sam testowalem ta mobo wiec nie wciskaj mi kitow tutaj ze 746FX jest gownem
to nie traktuje jej powaznie ale moze to przez to ze ja sie posluguje innym slownictwem :D
I dla formalnosci... Zapoznaj sie z regulaminem.
sati0:
jasne a ja tez i 3 procki p4 po 4GHz, to po co polecasz ecsa kolesLAMA STRASZNA LAMA:
sati0:
lama ma ECS i kreci go ta plyta niemilosiernie juz nie pierwszy post z reklama dziada typu ECSLezio111:
LAMA STRASZNA LAMA nie rozśmieszył i:
jak cie stac to qp 1700+ DUT3C 0309 )na L7S7A2 (najlepszy ECS)
loodzie kto tutaj poleca ECS? naprawde jesteś lama straszna lama jeźeli pozwole sobie zacytować twój nick :D
a co Ty moja stara jestes ze wiesz co mam ??? :shock: :shock: :x :x pomysl zanim palniesz jakas glupote
tak na marginesie to lece na epoxie 8RGA + (nforce2)
a kurwa miales do czynienia z ta mobo ze pierdolisz farmazony ze jest z (_|_) ???? ja pierdole jak ja nie nawidze teoretykow – sam testowalem ta mobo wiec nie wciskaj mi kitow tutaj ze 746FX jest gownem
pozatym tutaj cena jest tez wazna :?
jasne a ja tez i 3 procki p4 po 4GHz, to po co polecasz ecsa kolesLAMA STRASZNA LAMA:
sati0:
lama ma ECS i kreci go ta plyta niemilosiernie juz nie pierwszy post z reklama dziada typu ECSLezio111:
loodzie kto tutaj poleca ECS? naprawde jesteś lama straszna lama jeźeli pozwole sobie zacytować twój nick :D
a co Ty moja stara jestes ze wiesz co mam ??? :shock: :shock: :x :x pomysl zanim palniesz jakas glupote
sati0:
dokladnie w rzeczy samej, a to ze masz podkreconego sprzeta, to tylko sie chwali, ze udalo ci sie nie przekrecic :D
dokladnie w rzeczy samej, a to ze masz podkreconego sprzeta, to tylko sie chwali, ze udalo ci sie nie przekrecic :D
Oczywistym jest, źe po zbytnim podkręceniu posypie się kaźdy system i nie chodzi tylko o instalację windy.
Przy odpowiednio podkręconym kompie (stabilnym) nie ma źadnych problemów z instalacją i uźywaniem, a to właśnie sugerował LAMA STRASZNA LAMA.
Przy odpowiednio podkręconym kompie (stabilnym) nie ma źadnych problemów z instalacją i uźywaniem, a to właśnie sugerował LAMA STRASZNA LAMA.
no to moze do czasu :D hehe bo jak popodkrecasz zjeszcze trosze to sie wszystko posypie, moze wlasnie podkreciles do tej takiej gorniej granicy :D
LAMA STRASZNA LAMA:
aha – windy sie nigdy nie instaluje na podkreconym sprzecie – taka jest zelazna zasada
Nigdy nie słyszałem o tej zasadzie. W kompie mam podkręcony procek, grafikę, a nawet nagrywarkę. Nie mam źadnych problemów z instalacją, ani z uźywaniem windy.
TzaR:
Zastanow sie najpierw Co Ci sie oplaca stabilny sprzet bez podkretow czy do niczego nadajacy sie komputer ale zato z przekrecponym prockiem..gdzie ani pograc ani skopiowac :P.... Ustaw sobie w Biosie safe MOde albo konfiguracje maxymalnie bezpieczna sprzetowo.. i zainstaluj sobie normalnie Xp wczesniej przeskanuj system najnowszym oprogramowaniem antywirusowym.... i wtedy postaw wszystko...
Stabilnosc mozna osiagnac przy odpowiednich regulacjach napiecia na podkreconym procesorze , oraz wielogodzinnych testach programami specjalnie stworzonych do testowania podkreconego Hardware'u (proc , pamieci )– prime95 , superPI , oczywiscie nie mozna zapomniec , aby taka stabilnosc byla , trzeba odpowienio przygotowac caly sprzet do overclockingu ( odpowiednie chlodzenie na plycie glownej – mosfety , NB, SB i co najwazniejsze – proc)
aha – windy sie nigdy nie instaluje na podkreconym sprzecie – taka jest zelazna zasada
i prosze..... troszke pomysl ,zanim napiszesz , bo widze ze malo miales doczynienia z O/C :?
Zastanow sie najpierw Co Ci sie oplaca stabilny sprzet bez podkretow czy do niczego nadajacy sie komputer ale zato z przekrecponym prockiem..gdzie ani pograc ani skopiowac :P.... Ustaw sobie w Biosie safe MOde albo konfiguracje maxymalnie bezpieczna sprzetowo.. i zainstaluj sobie normalnie Xp wczesniej przeskanuj system najnowszym oprogramowaniem antywirusowym.... i wtedy postaw wszystko...
A moźe sproboj na www.tweak.pl???
[OT] Lezio – jestes na mojej czarnej liscie ludzi z "ograniczonymi zasobami wiedzy" ojj niedobrze – nieeeedobrze !! :?
Chlopaki, troche umiaru w swoich wypowiedziach a bedzie OK.
Lezio – nie uzywaj w stosunku do innych okreslenia "lama", bo to po pierwsze stoi w sprzecznosci z netykieta a po drugie wystawia zle swiadectwo o Twojej kulturze.
Lezio – nie uzywaj w stosunku do innych okreslenia "lama", bo to po pierwsze stoi w sprzecznosci z netykieta a po drugie wystawia zle swiadectwo o Twojej kulturze.
LAMA STRASZNA LAMA:
Lezio111:
:shock: :shock: :shock:
zebym nie powiedzial kto tu jest lamusem FACET !!!
wiem co mowie i to wystarcza.....jak nie miales doczynienia z 746FX to delikatnie mowiac JAPA !!! :x :x :x
ta plyta bije w testach mojego Nforce2
http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2/l7s7a2–3.htm
wiedzialem od poczatku ze z twoja wiedza jest cos nie tak.....ehhhhh
Pelne poparcie. Sam mialem przyjemnosc testowac i moocno sie zdziwilem – duza stabilnosc i b. dobra wydajnosc.
PS. Lezio – czy ty zawsze piszesz posty tylko dlatego, zeby cos napisac?
Lezio111:
:shock: :shock: :shock:
zebym nie powiedzial kto tu jest lamusem FACET !!!
wiem co mowie i to wystarcza.....jak nie miales doczynienia z 746FX to delikatnie mowiac JAPA !!! :x :x :x
ta plyta bije w testach mojego Nforce2
http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2/l7s7a2–3.htm
wiedzialem od poczatku ze z twoja wiedza jest cos nie tak.....ehhhhh
Podkręcony kontroler IDE "niszczy pliki" w tym pliki rejestru.
Albo musisz podkręcić FSB do 100 MHz, albo ustawić na standardowe 66.
Albo musisz podkręcić FSB do 100 MHz, albo ustawić na standardowe 66.