Podczas zapisywania pliku i zmiany ścieżki trwa to b.długo
Witam,
Sytuacja wyglada nastepujaco mam plik ktory przykladowo dostaje jako zalącznik w poczcie, albo pracuje w word nad jakims dokumentem lub po prostu jest na dysku C: . Chce go zapisac w innej lokalizacji w obrębie dysków lokalnych . Podczas tego procesu pojawia sie oczywiscie standardowe okno windows i z boku mamy strzalke do rozwijanego menu gdzie to ma zostac zapisane. Niestety ta zmiana na inna litere dysku typu D:\docs\moje\itd trwa to niemilosiernie dlugo. Kazdy nastepny krok trwa trwa i trwa
Jedna rzecz ktora zauwazylem i jest dosc ciekawa to jak komputer ma odlączone jakiekolwiek polaczenia sieciowe ten proces przebiega normalnie.
system windows xp prof
nie wiem czy to jest zabronione w regulaminie ale za skuteczna pomoc w tym zakresie jestem wstanie wysupłać 50zł
Odpowiedzi: 2
Nie jest przypadkiem tak, że okno dialogowe do zapisywania przeszukuje miejsca sieciowe?
Sprawdź w otoczeniu sieciowym czy wyświetlanie udostępnionych zasobów lub komputerów w sieci również się tak nie opóźnia.
P.S. Pomoc tutaj jest darmowa.
Nie musisz mi zapłacić.
Z tego co rozumiem system ci ciężko chodzi podczas kopiowania. A więc mam pytania, od dawna tak jest? 2. jak duże są te pliki co chcesz zapisywać. 3) i jaki masz procesor?
P.S i jaki masz antywirus ?
Strona 1 / 1