podczas włączania zamiast pulpitu jest białe tło

mam problem złapałem trojana i postanowiłem go zniszczyć za pomocą Nod–a . Nod nie dał sobie rady z nim wię ściągnęłem szczepionkę .przy następnym skanowaniu Nod–em nie mogłem wyleczyć zakaźonych plików wię za pomocą Nod–a je usunełem . Od tamtego czsu pojawia mi się przy uruchamianiu biały pulpit , brak ikon na nim i jakieś błedy , komp od tamtego czasu muli się mawte przy uruchamianiu startu . nie wiem co mam robić prosze pomuszcie !

Odpowiedzi: 6

piko, jesli jeszcze raz wrzucisz trzy posty jeden pod drugim, usune wszystkie. Jesli chcesz cos dodac po wyslaniu posta, uzyj przycisku ZMIEŃ. Od tego on jest.

W dziale Bezpieczenstwo znajdziesz programik HiJack This – w przyklejonym temacie "FAQ...". Uzyj go i sprawdz sobie log w drugim, rowniez przyklejonym temacie.
EL NINO
Dodano
25.12.2005 23:29:35
piko, jesli jeszcze raz wrzucisz trzy posty jeden pod drugim, usune wszystkie. Jesli chcesz cos dodac po wyslaniu posta, uzyj przycisku ZMIEŃ. Od tego on jest.

W dziale Bezpieczenstwo znajdziesz programik HiJack This – w przyklejonym temacie "FAQ...". Uzyj go i sprawdz sobie log w drugim, rowniez przyklejonym temacie.
EL NINO
Dodano
25.12.2005 23:29:35
oprucz białego pulpitu mamproblem z błedami logowaniu np: błąd Vclcient.exe Aplikacja nie została właściwie zainicjowana ( 0xc0000135) albo Vckain.exe i komunikat Rundll o treści: podczas próby uruchomienia c\windows\system32\pmwma.dll ,DllGetVersion wystąpił błąd wyjątku i przy zamykaniu systemu Kończenie pracy Rundll32.exe
proszę o pomoc
piko
Dodano
25.12.2005 12:48:02
masz rozwiązanie bo tego problemu , jeśli wiesz o co chodzi to prosze pomusz
piko
Dodano
25.12.2005 12:30:44
na początku zamiast tapety była jakaś strona kturej nie mogłem wyłączyć , po skanowaniu pojawił się baiły pulpit i wyskakują błedy przy logowaniu . po tym wszystkim zauwaźyłem źe urzycie procesora wzrosło do 100% i wszystko wolno chodziła
piko
Dodano
25.12.2005 12:02:24
To białe tło to pewnie odzyskiwanie pulpitu active desktop.
Załoźe się, ze ma to związek z jakąś "tapetową" infekcją.
We właściwościach pulpitu nie masz w sieciach web jakieś strony ustawionej?
Nie masz przypadkiem załoźonej blokady tapety?
Próbowałeś uruchomic explorera?
Bobi
Dodano
25.12.2005 09:55:49
piko
Dodano:
25.12.2005 06:30:19
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1