podczas re–instalacji XP komp się wyłącza !!!

Miałem Xp z SP2. Chciałem go od nowa zainstalować – wkładam instalkę a tu pisze źe wersja na kompie jest nowsza od tej na dysku. Więc odinstalowałem SP2 i instalka poszła. Najpierw akceptuje umowę, wpisuje klucz etc. po czym standardowo komp się sam restartuje aby przejść do instalatora. Wszystko do tej pory ok lecz gdy po restarcie pojawia się niebieski ekran (w którym ENTER –rozpoczęcie instalacji, R – naprawa) po kilku chwilach komp gaśnie (wyłącza się wogóle).

Kilka razy na tym komputerze instalowałem właśnie tą instalkę i nie miałem źadnych problemów....

PS. Dla testu zrobiłem 6 dyskietek startowych XP po czym odpaliłem kompa i na końcu teź komp się wyłączył a wcześniej wyskoczył komunikat:
– "błąd ładowania sterowników klawiatury".
Myślę źe ten sam błąd wyłącza kompa podczas re–instalacji XP z płyty.

Będe wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. :)

Odpowiedzi: 7

Rebe:
Nie, ale po takiej naprawie bedziesz musiał SP i poprawki po nim wydane dograć – na dysku będzie system w wersji z płyty, którą się posługujesz.

dzieki
kamaa
Dodano
04.09.2005 14:03:11
Nie, ale po takiej naprawie bedziesz musiał SP i poprawki po nim wydane dograć – na dysku będzie system w wersji z płyty, którą się posługujesz.
Rebe
Dodano
04.09.2005 13:11:26
mam pytanie, gdy mam wgrany system XP gdzie na płycie nie ma poprawek, a następnie sciagłem poprawki SP2, i teraz bede chciał reinstalować system, czy bedzie jakiś problem?? czy bede musiał odinstalować poprawki SP2 a następnie reinstalacja??
kamaa
Dodano
04.09.2005 13:02:33
Załoźenia podstawowe:
– pamięć sprawdzona i sprawna
– dysk j.w. – nie jakimś chkdskiem, a narzędziami
producenta hdd
– czytnik bez brudów na laserze
– płyta bez uszkodzeń ( źe się kiedyś dawało
instalować to o niczym nie śwadczy )

Dopiero jeźlei te warunki są spełnione moźna zaczynać mysleć o szukaniu przyczyny gdzie indziej – np. w uszkodzeniu płyty głównej.

Skoro masz dyskietki to co Ci niebootowalna płyta przeszkadza ?
Inna sprawa, źe jakim problemem jest zrobienie jej raz jeszcze – uzupełnionej o pli za bootowanie odpowiedzialny ?

Tak po prawdzie to jednak bym na coś z dyskiem stawiał – jakiś bład i profilaktycznie bym go nie tyle sformatowął, a zdjął partycje i ząłoźył je raz jeszcze.
Rebe
Dodano
03.09.2005 18:22:12
spoko sformatować mogę ale mam niebootowalną płytę instalacyjną XP – więc nie będę miał jak zainstalować ponownie XP`ka... :( Nagrywarki nie mam więc sobie nie nagram bootowalnej. A z dyskietek startowych komp teź się nie odpala (gaśnie jak przy instalacji)... :(
Jakieś rady ??
qwert24
Dodano
03.09.2005 18:09:56
Najlepiej jak byś zrobił instalkę na czystym (sformatowanym) dysku (partycji).
formacik i od początku :( .
Tomasz16
Dodano
03.09.2005 18:04:18
Najlepiej jak byś zrobił instalkę na czystym (sformatowanym) dysku (partycji).
formacik i od początku :( .
Tomasz16
Dodano
03.09.2005 18:04:18
qwert24
Dodano:
03.09.2005 17:44:38
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1