podczas ładowania plików instalacyjnych komputer się resetuje .... i tak w kółko .. !! ;/
Zacznę od początku
Witam, mam od dlugiego czasu problem z komputerem. Zaczeło się od tego że podczas uruchamiania windowsa wyskoczyl czarny ekran z opcjami do wyboru uruchom komputer normalnie, z obsługą sieci, w trybie ms-dos itd.... myślałem że to problem systemu. Więc postanowiłem zainstalować system od nowa... Niestety próby zainstalowania systemu kończyły się resetem systemu.. !! Tzn nie dochodzi do instalacji, podczas ładowania się plików instalacji następuje reset i tak było ciągle.. Zaczołem myśleć czy to może nie awaria dysku, jednak na inym komputerze dysk chodzi tak jak trzeba... Zdecydowałem jednak kupić nowy dysk, niestety nadal to samo. Wymieniłem zasilacz, nie pomogło. Na innym komputerze sprawdziłem pamięć i karte graficzną. Działaja poprawnie.
Nie wiedziałem co sie dzieje, więc odwiozłem komputer do serwisu. Sprawdzili płytę główną, pamięć, dysk twardy, nawet cd-romy , wszystko działa. Jednak komputer podczas instalacji systemu nadal sie resetuje :| ... Niewiem co jest grane... W serwisie również nie wiedzą ...
Odpowiedzi: 10
pamiec testowana Hiren's Boot CD, sprawne.
Zdobyłem nową płytę główną, kombinowałem z innymi systemami, niestety sytuacja sie powtarza ..!!!!!!!!!!!! :/:/;/:/ Help me
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=K7S41GX&s=462
Jest tu poprawka do biosu wersja 1.50 , pozwala zainstalować XP z CD-ROM .
Można też zainstalować np: Win98 i uaktualnić do XP .
Asrock K7S41GX
Prawdopodobnie płyta instalacyjna XP nie ma sterowników do kontrolera dysków .
Podaj nazwę płyty głównej .
Tak, dokładnie gdy chce uruchomić instalatora windowsa nastepuje restart. Jak chce uruchomić normalnie z czarnego menu to czasami wyskakuje czarny ekran i ta "denerwująca kreseczka w lewym górnym rogu" , a czasami od razu po wćiśnięciu uruchom system normalnie restart :/ .
Opcja gruntownego sprawdzania sprzętu, rozumiem że to jest gdzieś w biosie, ale gdzie dokładnie :] ??
Kiedy chce uruchomić "Instalator Windows jest restart? A jak normalnie chcesz system uruchomić dając na czarnym tle "uruchom system normalnie" to robi to przy niebieskim ekranie powitania? Wydał z siebie dymek jak się to stało? Jeśli te symptomy się zdarzają (z dymkiem nie koniecznie) to na płycie głównej moduły od RAMu poleciały. To jest specyficzny przypadek. BIOS powie że wszystko jest w porządku. Linuxy będą się uruchamiać a Windowsa za jasną pogodę nie ruszysz. Ma jakiś specyficzny sposób sprawdzania RAMu i mu na tym wywala. Mój znajomy jak miałem ten problem coś tam jeszcze poprzestawiał i BSODa wywalił i kodem błędu RAM. Ale jak to zrobił to już Ci nie powiem. Chyba w BIOSie opcja gruntownego sprawdzania sprzętu czy coś takiego...
resetuje sie w momencie załadowania wszystkich plików instalacyjnych... nie zdążę wybrać ani dysk ani partycji ... :/
aktualizacja biosa nie pomogła, próby instalowania innych systemów bezskuteczne :(
identyczna mialem sytuacje i bylo to od plyty glownej tak wiec cie chyba oszukali pozycz se od kogos plyte glowna i sprawdz
Kom. restartuje przed wybraniem dysku czy po zaznaczeniu partycji na kturej ma być zainstalowany system .
Spróbuj jeszcze zaktualizować bios. Przed tym zabiegiem radzę poczytać troszkę materiałów.
[url=http://www.google.pl/search?q=aktualizacja+biosu&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl-PL:official&client=firefox-a]KLIK[/url]
Strona 1 / 1