Pobieranie plików zip
witam,
cos ostatnio mi sie poprzestawialo i teraz jak klikne na adres z koncowka zip, to plik od razu zaczyna sie pobierac, a nie tak jak kiedys, ze wyskakiwalo okienko z pytaniem, czy chce otworzyc, zapisac na dysk itd. Dodam, ze uzywam standardowego menedzera pod xp. XP mam bez zadnych Service packow.
Czy ktos ma moze jakis pomysl, jak przywrocic ustawienia dotyczace pobierania plikow zip, zeby mi sie najpierw pytal czy chce pobierac?
z gory dzieki za pomoc
cos ostatnio mi sie poprzestawialo i teraz jak klikne na adres z koncowka zip, to plik od razu zaczyna sie pobierac, a nie tak jak kiedys, ze wyskakiwalo okienko z pytaniem, czy chce otworzyc, zapisac na dysk itd. Dodam, ze uzywam standardowego menedzera pod xp. XP mam bez zadnych Service packow.
Czy ktos ma moze jakis pomysl, jak przywrocic ustawienia dotyczace pobierania plikow zip, zeby mi sie najpierw pytal czy chce pobierac?
z gory dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 5
dzieki wielkie !!!
ten drugi sposob zadzialal. W rejestr pewnie i tak bym sie nie bawil, bo nie za bardzo sie na tym znam. Jeszcze raz wielkie dzieki wszystkim za pomoc!
ten drugi sposob zadzialal. W rejestr pewnie i tak bym sie nie bawil, bo nie za bardzo sie na tym znam. Jeszcze raz wielkie dzieki wszystkim za pomoc!
Narzedzia – Opcje folderow – Typy plikow

Zaawansowane
Zaznacz to co na zrzucie ponizej

Na koniec musisz zrestartowac komputer

Zaawansowane
Zaznacz to co na zrzucie ponizej

Na koniec musisz zrestartowac komputer
t123:
Niestety w obu przypadkach po "microsoft" nie mam juz "internet explorer" :
To dodaj klucz i potem wartosć Dword
Ad@$:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel
AlwaysPromptWhenDownload 1
Niestety w obu przypadkach po "microsoft" nie mam juz "internet explorer" :(
Mam XP Home (moze tak jak napisales jest w pro)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel
Strona 1 / 1