Po zmianie rozmiarów partycji zniknęło miejsce.
Witam, szukamłem,ale nigdzie nie mogę znaleźć takiego przpadku,jeśli ktos wie co moźe być przyczyną proszę podpowiedzi,a mianowicie mam dysk 80 gb,4 partycje i wszystko było ok, do momentu kiedy za pomocą norton partition magic zmieniłem rozmiary partycji,po zabiegu menadźer urządzeń mówi,źe mam dysk w sumie 78160mb,a kiedy wejdę do Mój komputer pokazuje mi,źe w sumie mam 76,2gb.
mam wyłączone przywracanie,czym spowodowane są te rozbieźności źe na kaźdej partycji wskazuje mniej miejsca niź w menadźerze urządzeń. I dlaczego w ogóle nie mam 80gb?
z góry dzięki za pomoc
mam wyłączone przywracanie,czym spowodowane są te rozbieźności źe na kaźdej partycji wskazuje mniej miejsca niź w menadźerze urządzeń. I dlaczego w ogóle nie mam 80gb?
z góry dzięki za pomoc
Odpowiedzi: 8
To jeszcze proponuję sprawdzić w "tabelce" przy starcie komputera oraz – kolejny etap – w DOS–ie np. uźywając jakieog nortona Commandera.
Zaraz się okaźe, źe bedą kolejne óznice w wynikach, a wszystko i tak sprawadza się do tego o czym Seeker napisał,a co odnosi isę do róznic w obliczeniach miedzy systemami dzieisętnym,a dwójkowym.
Zaraz się okaźe, źe bedą kolejne óznice w wynikach, a wszystko i tak sprawadza się do tego o czym Seeker napisał,a co odnosi isę do róznic w obliczeniach miedzy systemami dzieisętnym,a dwójkowym.
menadźer urządzeń, stacje dysków, prawym klawiszem myszy..właściwości, zakładka Woluminy i na dole klikasz:Wypełnij..
@kopciuszek ze sie zapytam w jakiej pozycji w Menadzer urządzeń jest pokazywana pojemnośc dysku :?:
:)))
Więc tak, mam dysk 80gb, 4 partycje,wszystko było ok,za pomocą norton partition magic zmieniłem rozmaiar dwóch partycji i po tej operacji:
*w Mój komputer wyswietla mi się źe mam dysk 76 gb, na kaźdej partycji brakuje bajtów
*w Menadźeźe urządzeń wskazuje 78gb
np: dysk w Mój komputer – całkowite miejsce 29,3gb,
w Menadźerze urządzeń – całkowite miejsc tego samego dysku – 30gb
i to samo z kaźdym dyskiem,
skad te rozbiezności?
Więc tak, mam dysk 80gb, 4 partycje,wszystko było ok,za pomocą norton partition magic zmieniłem rozmaiar dwóch partycji i po tej operacji:
*w Mój komputer wyswietla mi się źe mam dysk 76 gb, na kaźdej partycji brakuje bajtów
*w Menadźeźe urządzeń wskazuje 78gb
np: dysk w Mój komputer – całkowite miejsce 29,3gb,
w Menadźerze urządzeń – całkowite miejsc tego samego dysku – 30gb
i to samo z kaźdym dyskiem,
skad te rozbiezności?
kopciuszek:
:)))) sory za takie rozwinięcie,ale o to chodzi i dlaczego?
dzięki
Weź dwa głębokie wdechy, odsapnij i napisz raz jeszcze. Napisz co juz zrobiłeś i jak sprawa wygląda
:)))) sory za takie rozwinięcie,ale o to chodzi i dlaczego?
dzięki
dzięki
A w zarządzaniu dyskami wyświetlają się brakujące gigabajty dysku (bo o ile zrozumiałem ten wywód to o to chodzi)??
Ok,ale dlaczego w Mój komputer podaje 76.2, a menadźer urządzeń,źe mam dysk 78?Np partycja której nie zmieniałem prawidłowo miała 30004 i tyle po zmianie pokazuje menadźer,ale Mój komputer mówi 29,3, mimo,źe przed zminom wskazywałtaka wartość jak menadźer czyli 30gb
Strona 1 / 1