po zmianie pasty pod coolerem wszystkie gry padają???
No właśnie.
Ciekawostka jest niezła. Wymieniłem pastę pod coolerem na procku, poniewaź miałem podejrzenie, źe za bardzo się grzeje w wyniku kiepskiego styku radiatora z prockiem.
Tylko źe po tej zmianie kaźda gierka, którą odpalam, wywala się albo wiesza bez powodu po jakichś dwóch minutach.
Wcześniej tego nie było, więc zgłupiałem na maxa.
O co chodzi???
Pozdrowionka dla wszystkich!
thegw
Ciekawostka jest niezła. Wymieniłem pastę pod coolerem na procku, poniewaź miałem podejrzenie, źe za bardzo się grzeje w wyniku kiepskiego styku radiatora z prockiem.
Tylko źe po tej zmianie kaźda gierka, którą odpalam, wywala się albo wiesza bez powodu po jakichś dwóch minutach.
Wcześniej tego nie było, więc zgłupiałem na maxa.
O co chodzi???
Pozdrowionka dla wszystkich!
thegw
Odpowiedzi: 10
ja mam to samo tylko ze na pentium 4 1,8 , temparatrura dochodzila nawet do 80 stopni gry wywalaly sie po 1–2 minutach, winna yl stelaz mocujacy procka wymienialem go , temperetaura spadla teraz jest max jakies 55 stopni gry dzialaja dluzej ale i tak po jakichs 15 minutach czasami ciut dluzej wywala do windowsa :/
Jest ze sreberkiem.
Moźe za duźo zapodałeś i się robią jakieś mikro zwarcia :?: :wink:
Moźe za duźo zapodałeś i się robią jakieś mikro zwarcia :?: :wink:
Co do past to niemam pojecia jaka powinna byc ale wydaje mi sie ze nadkruszenie rdzenia tego procesora moze to powodowac. Ale niech inni sie wypowiedza. :wink:
a moźe pogadamy chwilę na gg? moje to 2736951
athlon 2600+
a ta nowa pasta to ze sreberkiem
a ta nowa pasta to ze sreberkiem
Sam procesor jaki to :?:
niemoźliwe, zresztą co?
A mzoe przy tym zabiegu cos naruszyles :?:
no tak, ale wcześniej nawet jak się bardzo grzał, to wszystko chodziło, a teraz ma mniejszą temperaturę niź przed zmnianą pasty i się wywala :(
1– za malo pasty.
2– za duzo pasty
3– zle zamontowany cooler
–––––––––––––––––––––––––
to wszystko doprowadza do nadmiernej temperatury procesora i wywala gra ktura obciaza proca do windy albo kom sie restartuje
2– za duzo pasty
3– zle zamontowany cooler
–––––––––––––––––––––––––
to wszystko doprowadza do nadmiernej temperatury procesora i wywala gra ktura obciaza proca do windy albo kom sie restartuje
Strona 1 / 1