po wlaczeniu wygaszacza automatycznie ekran logowania+2

Następujące problemy...
1. Po jakims tam czasie włącza sie wygaszacz.Potem ruszam myszka i zamiast spowrotem widoku swojego pulpitu widze ekran logowania!!!!! (taki ze musze kliknac "user") To bardzo dla mnie uciazliwe. Nic nie ruszalam i nie tykałam i samo sie tak zrobiło

2.Gdy wlacza sie Windows teź widze ekran logowania zamiast widoku napisu "zapraszamy" na niebieskim tle (i musze kliknac na "user",potem pokazuje sie dopiero moj pulpit).To tez mnie wkurza.Jak zrobic zeby bylo normalnie?

3. Przy uruchamianiu mam do wyboru jaki system ma sie wlaczyc (Kiedys bawilam sie ekranami bootowania w Style XP i tak zostaly dwie opcje przy uruchamianiu) A chce zeby normalnie automatycznie Windows sie uruchamial bez zadnego dodatkowego klikania.Pamietam ze trzeba wykasowac cos z rejestru,jakis wpis,ale niestety nie moge tego znaleźć jaki

Prosze o pomoc bo drecza mnie te trzy sprawy od jakiegos czasu i tylko niepotrzebnie sie denerwuje

Odpowiedzi: 11

Mam postrzelać? Nie instalowałes wtedy jakiegoś programu pisanego/wymagającego środowiska .NET i przy okazji nie zainstalował się Framework?
Sam sie na pewno nie zainstalował, tego moźna być pewnym.
Bobi
Dodano
08.04.2006 13:48:50
SDM:
@Bobi mam pytanie, kiedys posiadałem konto .NET Framework'a, którego nie instalowałem, obecnie takiego nie posiadam, czy mozna jakoś to wytłumaczyć :?:

@Bobi jak moźesz :wink:
SDM
Dodano
08.04.2006 13:25:34
zajaffka:
A jak zmienie ten boot.ini tak recznie to na pewno nic sie nie zwali?

Jak zamienisz w odpowiedni sposób to nie ma prawa się nic stać. Zresztą jakby się coś stało to jest to odwracalne, do naprawienia – bootcfg.
Bobi
Dodano
07.04.2006 17:33:52
aaa to juz wszystko jasne ,instalowalam Net Frameworka :) faktycznie...A jak zmienie ten boot.ini tak recznie to na pewno nic sie nie zwali?
zajaffka
Dodano
07.04.2006 17:24:44
@Bobi mam pytanie, kiedys posiadałem konto .NET Framework'a, którego nie instalowałem, obecnie takiego nie posiadam, czy mozna jakoś to wytłumaczyć :?:
SDM
Dodano
07.04.2006 13:44:41
zajaffka:
ale jak to mozliwe ze to sie wszystko zmienilo (oprocz 3) Ja nic nie ruszalam ani nikt inny i takie cuda tutaj :/

Nie musiałaś nic osobiście ruszać, chociaźby po instalacji .NET Framework'a tworzy się dodatkowe konto i automatyczne logowanie na wcześniej jedyne konto idzie się...
Bobi
Dodano
07.04.2006 13:02:17
powinno być tak:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows Home Edition " /fastdetect

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=35303&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
SDM
Dodano
07.04.2006 11:00:21
Ucho:
Ad.1) we właściwościach wygaszacza (PPM na pulpicie>właściwości>Wygaszacz ekranu) odznacz opcję "Po wznowieniu chroń hasłem"
Ad.3) Przeczytaj "Przyklejony" o boot.ini. W tym pliku wykasuj niepotrzebną ścieźkę niechcianego systemu

mam to :
"[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition (bootscreen)" /fastdetect /KERNEL=kernel1.exe /NoExecute=OptIn
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect
"
a poza tym nie wiem dokladnie do ktorego momentu usunac
Jestes pewny co do tego? bo wczesniej byly tu jakies tutki do usuniecia wpisu ale z rejestru a nie z tego pliku.tylko ze nie moge znalezc tego :/ Niech ktos napisze jak pamieta
zajaffka
Dodano
07.04.2006 00:16:15
ale jak to mozliwe ze to sie wszystko zmienilo (oprocz 3) Ja nic nie ruszalam ani nikt inny i takie cuda tutaj :/
zajaffka
Dodano
07.04.2006 00:09:57
Ad.2) Który to juź raz – autologowanie, przyklejony FAQ.
Bobi
Dodano
06.04.2006 23:36:10
Ad.1) we właściwościach wygaszacza (PPM na pulpicie>właściwości>Wygaszacz ekranu) odznacz opcję "Po wznowieniu chroń hasłem"
Ad.3) Przeczytaj "Przyklejony" o boot.ini. W tym pliku wykasuj niepotrzebną ścieźkę niechcianego systemu
Ucho
Dodano
06.04.2006 23:27:41
zajaffka
Dodano:
06.04.2006 23:02:30
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1