Po kliknięciu w ikonkę na pulpicie komputer czeka...

Witam, od pewnego czasu mam denerwujący problem: - klikam 2 razy w ikonę na pulpicie (lub w Windows Explorerze) - komputer "stoi", a w tym czasie podejmuje próbę komunikacji przez sieć na port 137 (wiem, otoczenie sieciowe) - po pewnym czasie (ok. 20-30s) podejmuje prawidłową akcję, czyli np. odpala program wczytujący kliknięty dokument Podobnie jest z prawym klawiszem: wduszam go aby wyświetlić menu kontekstowe (właściwości, kopiuj itd) a komputer czeka (w tym czasie leci próba połączenia na port 137), po pewnym czasie pojawia się menu. Próby połączenia lecą na adres broadcast w sieci lokalnej. Nie wiem jak to naprawić. Trojanów / wirusów chyba nie mam. Jakieś pomysły? Lekarstwo jedno znam: po odpięciu kabla od karty sieciowej wszystko działa bez tej zwłoki. No super :/ Aktualizacja: Wyłączenie obsługi NetBIOS przez TCPIP pomogło. Nadal jednak nie wiem o co w tym chodzi?

Odpowiedzi: 1

Upewnij się, skoro mówisz, że wirusów i trojanów chyba nie masz... bo sądzę, że chyba jednak masz jakiegoś przyjaciela na kompie.
bonus
Dodano
13.06.2008 14:19:03
ciarek
Dodano:
12.06.2008 03:47:26
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1