po aktualizacji firmaweru mój napęd LG nie działa!!!!!!!!!!

Ściągnąłem ze strony www.lge.pl firmware do mojej nagrywarki LG GCE–8480B. Nazywa się GCE–8480B10(win)Włączyłem go i przez przypadek Target Drive wybrałem Primary master lub Secondary Master. I zaczął mi się aktualizować(na WinXP). Wcisnąłem ctrl+alt+del i wyłączyłem ten program w czasie tego aktualizowania. Teraz komputer i bios płyty głownej wgóle nie widzi nagrywarki, a ona nie działa.
LUDZIE POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedzi: 18

hallo.poszukaj w sieci programik Mtkflash.exe

Archeologii się zachciało ?
Łopatka i miotełka w dłoń i na wykopaliska.

Bobi
yarpix
Dodano
10.06.2005 22:34:09
niufek:
lion98: Główny powód uszkodzenia Twojej nagrywarki, to źe przerwałeś aktualizacje nowego firmware'u.

Dobrze, źe mu to napisałeś, bo pewnie nie wiedział :D

niufek:
Serwis LG z pewnościo dojdzie źe doszło do ingerencji w oprogramowanie nagrywarki. [...] Jeśli to tylko padł firmware to musisz poszukać programu do przywracania "źycia" dla uszkodzonego oprogramowania.

Programatora chyba.
Wiesz ile taki sprzęt kosztuje? Lepiej kupić nową nagrywarkę.
mars28
Dodano
13.02.2004 13:59:22
lion98: Główny powód uszkodzenia Twojej nagrywarki, to źe przerwałeś aktualizacje nowego firmware'u. Jeśli czytałeś info dołączone do pliku to wszystko było krok po kroku opisane, co i jak.
Serwis LG z pewnościo dojdzie źe doszło do ingerencji w oprogramowanie nagrywarki. Jak sam wiesz to jest tzw. haczyk na mniej doświadczonych uźytkowników, którzy przez swój błąd przyczyniają się do wzrostu sprzedaźy ich produków.
Jeśli to tylko padł firmware to musisz poszukać programu do przywracania "źycia" dla uszkodzonego oprogramowania.
Zycze powodzenia :!:
niufek
Dodano
12.02.2004 21:31:55
teraz ma przyjść po nią kurier i chyba zawiezie do LG do Wa–wy, mam piosać usterkę co mam napisać??????? (domyślnie napisałem źę komputer jej nie widzi i wogóle nie działa).
lion98
Dodano
12.02.2004 16:30:44
Tak wiem karte gdybym mogl to bym przelorzy ale wszystkie wejscia mam zajete. Ja podejrzewam ze to wina sterownika bo niema jakiegos podpisu cyfrowego czy jakos tak. Tylko teraz z kad zassac takie sterowniki ze stronki produceta :?: I pewnie znowu niebedzie tego podpisu cyfrowego :?
Ukey
Dodano
11.02.2004 20:47:34
Ukey –problem podobny specjalnie nie jest, ale..... kłopoty z kartami tv pod XP są dość częste .
Lekarstwem na nie jest przekładanie karty do óźnych gniazd PCI i równoczesne dobieranie róznych wersji sterowników.
W sumie parędziesiąt kombinacji. Z reguły któraś z nich zaczyna działać , tyle źe czasem jest to tak ...dziesiąta któraś.
Niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi typu sterowniki w wersji tej i tej działają zawsze, a karta ma być w stocie nr .... – to zaleźy i od kaprysu karty i od wyposaźenia płyty oraz rodzaju dodatkowych urządzeń.
W sumie – czeka Cię trochę zabawy i eksperymentowania.
Rebe
Dodano
11.02.2004 20:41:16
Mam podobny problem. Od niedawna jestem posiadaczem karty telewizyjnej i po zainstalowaniu sterownikuw i innych programow system mi niewstaje :cry: Niewiem czym to moze byc spowodowane sterowniki sa kontrabilne z XP
Ukey
Dodano
11.02.2004 20:28:29
w serwisie powiedzieli źebym zadzwonił do LG(jeźeli mam fakturę, bo jak nie mam to serwis wyśle) i oni przyślą kuriera
lion98
Dodano
11.02.2004 17:50:59
W serwisie jedyne co moga to programowac kosc BIOSu napedu, ale raczej wymienia ;) na nowa.
Lepeij wziasc cala pake i udawac glupka :) To pomaga.
Nie wiem czy Twoj naped jest narazony czy nie, ale mozesz sie tlumaczyc tez tym ze kolega instalowal Ci Mandreka 9.2 :D i sparalizowalo nagrywrke :)

Dziwie sie, ze PRZERWALES wgrywanie jak juz sie ono zaczelo...
brtx
Dodano
11.02.2004 16:22:52
lion98:
aw nie da sie coś samemu wykombinować.. p. rozebrac nagrywarke itd. a nie wiecie czy uznaja mi gwarancje bo lg chya daje 2 lata

Sam nic nie wykombinujesz (poza próbą wrzucenia firmware'u) chyba, źe masz specjalistyczny sprzęt w domu (a nie sądzę).
Jak się kapną, źe była zmiana firmware'u, to moźesz mieć problemy z uznaniem gwarancji (poczytaj na karcie gwarancyjnej – tam są opisane przypadki nieuznawania reklamacji).
mars28
Dodano
11.02.2004 12:05:33
lion98:
aw nie da sie coś samemu wykombinować.. p. rozebrac nagrywarke itd. a nie wiecie czy uznaja mi gwarancje bo lg chya daje 2 lata

Tia..... rozbierz nagrywarke, a potem juź spokojnie moźesz......nie nieść jej do serwisu.
Dostałeś opis co moźesz sprobowac zrobic , źeby sprzet reanimowac.
Wypadki bowiem zdarzają się rozne, ale kaźdy Twój następny post utwierdza mnie w przekonaniu, źe to nie był wypadek.
Rebe
Dodano
10.02.2004 18:23:11
lion98
Dodano
10.02.2004 15:48:47
to samą nagrywarke mam wyjąć i powiedzieć źe działała i nagle przestała
lion98
Dodano
10.02.2004 15:46:20
....źe oślepła i tyle.
Samą nagrywarkę.
Rebe
Dodano
10.02.2004 15:39:21
A odnośnie serwisu:
co im powiedzieć, bo za aktualizacje firmwaru moga mi nie uznac gwarancji. Brać cały kkompur czy tylko nagrywarke.
lion98
Dodano
10.02.2004 15:32:59
Anonymous:
jsk wgrac jak jej nie widac

Musisz spróbowac dokonać tej operacji pod "DOS–em" – tak jak to sie robi z BIOS–em np.
Opi powinieneś znaleźć w pliku readme flashera tyle, źe moze trzeba pobrać taką dosową wersję bo pod windowsem to moze być niemoźliwe do wykonania.
Rebe
Dodano
10.02.2004 15:06:17
jsk wgrac jak jej nie widac
Anonymous
Dodano
10.02.2004 14:53:47
Spróbuj jeszcze raz wgrać firmware (nawet jeśli jej nie widać). Jak nie da rady to chyba tylko odwiedzenie serwisu pozostaje.
mars28
Dodano
10.02.2004 14:48:29
Anonymous
Dodano:
10.02.2004 14:37:07
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1