PMP––> NOWY––> NOWY DOKUMENT TXT <––– zniknął
W sumie to tak jak w temacie :) Myśle źe wszystko jasne. Zniknął mi Nowy Dokument Tekstowy w menu NOWY ;/
Dzięki za pomoc ;]
Dzięki za pomoc ;]
Odpowiedzi: 9
heh... pośpieszyłem się. Notepad sie skopiował. Jest plik notepad.exe w katalogu WINDOWS i SYSTEM32.
Jednak powyźsza wartość nie dodaje do polecenia NOWY notatnika :(
Jednak powyźsza wartość nie dodaje do polecenia NOWY notatnika :(
WordPadem nie mozesz bo po zmianie rozszerzenia na reg kod będzie inny, nie będzie to juź plik rejestru.
Notepad.exe owszem musisz z płyty systemowej wziąć ale nie skopiowac w normalny sposób, a posłuźyć się expandem, składnię tego polecenia w pomocy systemowej znajdziesz.
Notepad.exe owszem musisz z płyty systemowej wziąć ale nie skopiowac w normalny sposób, a posłuźyć się expandem, składnię tego polecenia w pomocy systemowej znajdziesz.
WordPadem nie mozesz bo po zmianie rozszerzenia na reg kod będzie inny, nie będzie to juź plik rejestru.
śmiesznie... Teraz dopiero zauwaźyłem źe tak naprawdę to Notatnika wogóle nie mam :) Do tej pory wszystkie pliki .txt otwierały się Wordpad–em.
W związku z tym wystraczy z płytki skopiować plik notepad.exe do katalogu C:/Windows/System32 i dodać do rejestru powyźszą wartość ?? :)
W związku z tym wystraczy z płytki skopiować plik notepad.exe do katalogu C:/Windows/System32 i dodać do rejestru powyźszą wartość ?? :)
ŚwIeRsZcZ, mam rozumieć, źe dodanie informacji do rejestru sprawy nie załatwiło?
Co wiecej ja nie mam czegoś takiego w ogóle jak nowy.Czyli nie mogę tworzyć nowego folderu itd
fakt. instalowalem nowe sterowniki do nvidii ale to dziwne źeby to było przez to... ;/
mam taki sam problem z WIN me i win 98.Stało sie to po tym jak przeinstalowywałem drivery VIA 4in1 i nvidia.Jak to odkręcic sam bym się dowiedział
Nie instalowałeś przypadkiem OpenOffice?
Wklej do notatnika, zapisz z rozszerzeniem reg i dodaj do rejestru:
Wklej do notatnika, zapisz z rozszerzeniem reg i dodaj do rejestru:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\.txt\ShellNew]
"NullFile"=""
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\.txt\ShellNew]
"NullFile"=""
Strona 1 / 1