Płytka instalacyjna...

Witam serdecznie,
Mam wielki problem. Zrobiłem sobie ostatnio obraz ISO płytki instalacyjnej windowsa xp pro sp2 pl. Eydtuje ten obraz w programie UltraISO i dodaje katalog o nazwie "bonus", w którym umieściłem dodatkowe instalki programów. Jeźeli w dodatkowym katalogu dodam tylko tyle plików aby zapełnić zwykłą płytkę 700 albo 800 mb dziala ona OK.

Problem mój tkwi w tym, źe jak wypalam obraz na płytkę DVD w szystkie pliki są widoczne ale jak próbuje uruchomić instalacje podczas uruchomienia komputera wyswietla mi sie komunikat:

wiersz 1 pliku inf \i386\txtsetup.sif jest nieprawidlowy. instalator nie moze kontynuowac. nacisnij dowolny klawisz aby zakonczyc.

pomoze mi ktos ????

Odpowiedzi: 4

wielkie dzieki za info :)
dzieki programikowi nLite udalo mi sie wypalic bootowalna instalke xp z bonusami na DVD ... ;)

jeshcze raz wielkie dzieki :D
johny_bravo_18
Dodano
11.04.2006 20:03:30
Nadal nie napisałeś czym krok po kroku utworzyłeś tę płytkę,według którego opisu ?
Ściągnij to DAEMON Tools 4.0.3 X86 (dla XP32bit) z http://www.daemon–tools.cc/dtcc/download.php?mode=ViewCategory&catid=5 –>waźne – przy instalacji programu odznacz wszystkie kwadraty (mają być puste)Program utworzy wirtualny CD/DVD obok twojego napędu(będzie widoczny w Mój komputer i na pasku w tray–u.Klikasz prawym na ikonę w tray i wybierasz Mount image –>wskazujesz obraz windowsa jaki zrobiłeś wcześniej.
nLite z tąd http://www.nliteos.com/download.html (nLite v1.0 RC7 | Installer | 1.45 MB)
Otwierasz teraz nLite i w Przeglądaj wskazujesz ten wirtualny napęd,następnie wskazujesz folder do którego nLite na nowo zgra instalkę Windowsa.nLite zgra wszystko do wskazanego folderu i klikasz 2xDalej,teraz zaznaczasz Tworzenie boot–owalnego obrazu ISO i Dalej.Teraz wpisujesz etykietę obrazu(taką nazwę będzie miała płyta DVD).Masz tu równieź przycisk Przeglądaj i właśnie tu dodajesz co tylko chcesz do płyty.Na końcu wciskasz przycisk Utwórz obraz,wskazujesz miejsce i nazwę.Masz stworzony na nowo obraz instalki z dodatkami.
securite
Dodano
07.04.2006 17:54:45
sp2 sciagnalem ze strony MS, potem robilem krok po kroku jak zintegrowac sp2 do xp, potem uzylem pliku bootujacego, zgodnie z podana instrukcja, wypalilem w nero. potem z takiej plytki zrobilem obraz ISO w programie UltraISO i dodalem w nim katalog "bonus", jesli wypale ten plik na CD to wshystko dziala, a jak na DVD wyskakuje blad :(

nie wiem czym to jest spowodowane...
johny_bravo_18
Dodano
07.04.2006 15:26:40
Czym integrowałeś SP2 z płytą ?
Czym nagrywasz obraz na płytę DVD ?(nagraj w Nero)
Ten UltraISO to róźne jaja z nim są.Wstaw w nim najpierw wszystkie pliki do obrazu,zapisz obraz,usuń pliki,zapisz obraz i zobacz czy nadal da się zainstalować –> czyli ponownie masz płytkę 700 czy tam 800MB
Najszybciej to tworząc płytkę w nLite dodaj odrazu folder z dodatkami
securite
Dodano
07.04.2006 05:57:02
johny_bravo_18
Dodano:
06.04.2006 23:54:42
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1