Płyta xp nie rusza
Mam taki dziwaczny problem.
Chce uruchomić konsole odzyskiwania xp z płyty. Wkładam płytke do napędu (oczywiście kolejność bootowania jest dobra). Napis "Naciśnij dowolny klawisz...bla bla bla", a następnie w górnej częsci ekranu na parek chwil "Instalator windows...bla bla bla" i czarny ekran. Nic kompletnie. Po prostu: Big black nothing. Diody od aktywności dysku i procesora teź się nie świecą. Monitor działa bo moge otworzyć jego menu. Ma ktoś jakiś pomysł :D :D ????
Z góry dzięki :D
Chce uruchomić konsole odzyskiwania xp z płyty. Wkładam płytke do napędu (oczywiście kolejność bootowania jest dobra). Napis "Naciśnij dowolny klawisz...bla bla bla", a następnie w górnej częsci ekranu na parek chwil "Instalator windows...bla bla bla" i czarny ekran. Nic kompletnie. Po prostu: Big black nothing. Diody od aktywności dysku i procesora teź się nie świecą. Monitor działa bo moge otworzyć jego menu. Ma ktoś jakiś pomysł :D :D ????
Odpowiedzi: 12
ERROR 5:
kamaa:
Manik:
...Monitor działa bo moge otworzyć jego menu. Ma ktoś jakiś pomysł :D :D ????
czy jest moźliwe aby menu monitora nie działało gdy kompa sie zawiesi itp.??
no
czyli jak komp sie wiesza to menu monitora jest nie dostepne??
Seeker:
Manik:
Chce uruchomić konsole odzyskiwania xp z płyty. Wkładam płytke do napędu (oczywiście kolejność bootowania jest dobra).
A karta to GF?
Seeker nie wiem czy to ma cos do rzeczy czy GF czy cos innego. Mialem dokladnie to samo tyle ze podczas instalki – wczesniej instalowalem ze 2 razy i bylo OK. Dopiero ostatnia instalka windy nie chciala zaskoczyc. Wymiana karty na ATI agp i nawet na S3virge pci nie dala zadnego rezulatatu. Problem jak sie pojawil tak i zniknac nie chcial. Czyszczenie, dociskanie, podmiana komponentow – wszystko o kant potluc. Pierwszy napis "Instalator windows ..." a potem ciemno i glucho. U mnie pomoglo dopiero repartycjonowanie (i poszlo na pierwotnej konfiguracji z GF) ale ja mowie o instalacji ... a tu :?: :?
Przyznam szczerze, ze i mnie ciekawi niezmiernie przyczyna takiego zonka.
noo GeForce2 Mx 400 32Mb
Najśmieszniejsze jest to źe działało, potem wyłączyłem konsole i po dziesiciu minutach włączam spowrotem i pupa :( :(
Najśmieszniejsze jest to źe działało, potem wyłączyłem konsole i po dziesiciu minutach włączam spowrotem i pupa :( :(
Manik:
Chce uruchomić konsole odzyskiwania xp z płyty. Wkładam płytke do napędu (oczywiście kolejność bootowania jest dobra).
A karta to GF?
kamaa:
Manik:
no
Manik:
Manik:
Płytki nie, bo inteligentnie wsadziłem do innego kompa i rusza bez problemu. Jeszcze raz dzisiaj spróbuje, moźe jak to zwykle winda miała fanaberie :D :D
PS: Jak by co to do innego napędu teź wkładam i teź nie rusza :? :?
PS: Jak by co to do innego napędu teź wkładam i teź nie rusza :? :?
kamaa:
ERROR 5:
A kontrolki na klawiaturze reagują (NumLock po wciśnięciu NumLock'a sie zmienia??)
co chcez przez ten sposób wykluczyć??
zasilanie klawiatury teź :), ale głównie czy komp sie całkowicie wiesza, czy to np. wina płytki
Teź mnie to zaciekawiło, moźe zasilanie klawy hahaha :? :? :?
No dobra koniec jajc..ma ktoś jakiś porządny rormalnisty pomysł??????
No dobra koniec jajc..ma ktoś jakiś porządny rormalnisty pomysł??????
ERROR 5:
A kontrolki na klawiaturze reagują (NumLock po wciśnięciu NumLock'a sie zmienia??)
co chcez przez ten sposób wykluczyć??
Chętnie bym ci powiedział, ale moja klawa nie ma kontrolek. Poprostu Logitech zapomnniał dodać 3 zielone diody :D :D :D
Strona 1 / 1