Płyta xp nie rusza

Mam taki dziwaczny problem.

Chce uruchomić konsole odzyskiwania xp z płyty. Wkładam płytke do napędu (oczywiście kolejność bootowania jest dobra). Napis "Naciśnij dowolny klawisz...bla bla bla", a następnie w górnej częsci ekranu na parek chwil "Instalator windows...bla bla bla" i czarny ekran. Nic kompletnie. Po prostu: Big black nothing. Diody od aktywności dysku i procesora teź się nie świecą. Monitor działa bo moge otworzyć jego menu. Ma ktoś jakiś pomysł :D :D ????

Z góry dzięki :D

Odpowiedzi: 12

ERROR 5:
kamaa:
Manik:
...Monitor działa bo moge otworzyć jego menu. Ma ktoś jakiś pomysł :D :D ????

czy jest moźliwe aby menu monitora nie działało gdy kompa sie zawiesi itp.??

no

czyli jak komp sie wiesza to menu monitora jest nie dostepne??
kamaa
Dodano
07.09.2005 01:44:44
Seeker:
Manik:

Chce uruchomić konsole odzyskiwania xp z płyty. Wkładam płytke do napędu (oczywiście kolejność bootowania jest dobra).

A karta to GF?

Seeker nie wiem czy to ma cos do rzeczy czy GF czy cos innego. Mialem dokladnie to samo tyle ze podczas instalki – wczesniej instalowalem ze 2 razy i bylo OK. Dopiero ostatnia instalka windy nie chciala zaskoczyc. Wymiana karty na ATI agp i nawet na S3virge pci nie dala zadnego rezulatatu. Problem jak sie pojawil tak i zniknac nie chcial. Czyszczenie, dociskanie, podmiana komponentow – wszystko o kant potluc. Pierwszy napis "Instalator windows ..." a potem ciemno i glucho. U mnie pomoglo dopiero repartycjonowanie (i poszlo na pierwotnej konfiguracji z GF) ale ja mowie o instalacji ... a tu :?: :?

Przyznam szczerze, ze i mnie ciekawi niezmiernie przyczyna takiego zonka.
Szuja27
Dodano
06.09.2005 16:53:32
noo GeForce2 Mx 400 32Mb

Najśmieszniejsze jest to źe działało, potem wyłączyłem konsole i po dziesiciu minutach włączam spowrotem i pupa :( :(
Manik
Dodano
06.09.2005 16:38:31
Manik:

Chce uruchomić konsole odzyskiwania xp z płyty. Wkładam płytke do napędu (oczywiście kolejność bootowania jest dobra).

A karta to GF?
Seeker
Dodano
06.09.2005 16:20:12
kamaa:
Manik:

no
MetaVirus
Dodano
06.09.2005 15:35:47
Manik:

kamaa
Dodano
06.09.2005 10:52:56
Manik:

kamaa
Dodano
06.09.2005 10:52:56
Płytki nie, bo inteligentnie wsadziłem do innego kompa i rusza bez problemu. Jeszcze raz dzisiaj spróbuje, moźe jak to zwykle winda miała fanaberie :D :D

PS: Jak by co to do innego napędu teź wkładam i teź nie rusza :? :?
Manik
Dodano
05.09.2005 18:14:35
kamaa:
ERROR 5:
A kontrolki na klawiaturze reagują (NumLock po wciśnięciu NumLock'a sie zmienia??)

co chcez przez ten sposób wykluczyć??

zasilanie klawiatury teź :), ale głównie czy komp sie całkowicie wiesza, czy to np. wina płytki
MetaVirus
Dodano
05.09.2005 01:59:25
Teź mnie to zaciekawiło, moźe zasilanie klawy hahaha :? :? :?

No dobra koniec jajc..ma ktoś jakiś porządny rormalnisty pomysł??????
Manik
Dodano
04.09.2005 22:43:07
ERROR 5:
A kontrolki na klawiaturze reagują (NumLock po wciśnięciu NumLock'a sie zmienia??)

co chcez przez ten sposób wykluczyć??
kamaa
Dodano
04.09.2005 22:30:16
Chętnie bym ci powiedział, ale moja klawa nie ma kontrolek. Poprostu Logitech zapomnniał dodać 3 zielone diody :D :D :D
Manik
Dodano
04.09.2005 17:27:21
Manik
Dodano:
04.09.2005 17:22:25
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1