Płyta instalacyjna +SP2 +łatki –jak zrobić?

Witam serdecznie.
Nie wiem, jak Wy, lae mnie to troszke irytuje, ze za kazdym razem jak stawiam Winde trzeba jeszcze czekać aź się łaskawie zaktualizuje, nawet w przypadku SP2.
Wiem, źe istnieje moźliwość zintegrowania najnowszych łatek razem z istniejącym egzemplarzem Windowsa, dzięki czemu system zaraz po instalacji będzie posiadał wszystkie aktualizacje, które wyszły do czasu wypalenia takiej płytki.
W PC World Komputer 3/2005 był artykuł jak to zrobić, jednak jest tak nieprecyzyjnie napisany, źe na niewiele moźe się przydać.
Czy moźe ktoś z Was wie, jak spreparowac takiego cd–ka?
A moze juz ktos to zrobil?
Ewentualnie prosilbym o link do stonki, która w jasny, klarowny i nie budzący wątpliwości sposób opisze cały proces :)
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Odpowiedzi: 9

DZieki za pomoc :) Eee, jaki przycisk? Skoro nie wiem to pewnie ktoś sie nie bał i za..ukradł :P

Aaaa, juz wiem :D Sorki, nie za czesto odwiedzam fora :) Jeszcze raz thx!
DRuMah
Dodano
07.08.2005 02:51:48
DRuMah:
Ok, juz sobie mniej/wiecej poradzilem. Kolejny problem– jak zintegrowac teraz WMP10?

Sprawdź tym programem: Slipstreamer V3

PS. Przycisk "Zmień" Ci ukradli ?? ;)
Żółty
Dodano
07.08.2005 02:18:22
Ok, juz sobie mniej/wiecej poradzilem. Kolejny problem– jak zintegrowac teraz WMP10?
DRuMah
Dodano
07.08.2005 01:57:35
Kurde, ja chyba jestem na to za głupi :( Albo moźe jest juź za późno, prześpię się to moźe coś zrozumiem ;/ Bo tak namieszali ze sie powaznie zastanawiam czy warto to robić :|
DRuMah
Dodano
07.08.2005 01:20:02
DRuMah:
O ile ze zintegrowaniem plyty z sp2 nie mam problemu, to schody zaczynaja sie na etapie scalania nowych lat z plytka instalacyjna (wszystkie laty mam na dysku w postaci KBXXXXXX.EXE) Co dalej? :)

Artykuł, do którego link podałem, wyjaśnia, co naleźy zrobić z aktualizacjami Kbxxxxx.exe –> przeczytaj go.
Żółty
Dodano
07.08.2005 01:17:54
O ile ze zintegrowaniem plyty z sp2 nie mam problemu, to schody zaczynaja sie na etapie scalania nowych lat z plytka instalacyjna (wszystkie laty mam na dysku w postaci KBXXXXXX.EXE) Co dalej? :)
DRuMah
Dodano
07.08.2005 01:03:40
Żółty
Dodano
07.08.2005 01:03:28
Teź tak moźna, ale mnie to nie satysfakcjonuje. Bardzo często latam po znajomych i jak trzeba im postawić system (sami nie umieją ;)), to trzeba jeszcze poswiecac czas na aktualizacje.
Wiec w dalszym ciagu czekam na solucje, w kazdym razie dziekuje za pomoc :)
DRuMah
Dodano
07.08.2005 01:01:02
Witam!!!
Wiem źe Windowsa i SP2 moźna połączyć nLite. Taki program do przygotowywania własnej płytki instalacyjnej Windowsa. Opisane to było w którymś KS Ekspercie (wg mnie bardzo szczegółowo było to wyjaśnione).

PS
Polecam zrobienie obrazu dysku jak ma wszystko cacy zainstalowane i wypalenie na (kilku) CD lub jednej DVD. Ja tak zrobiłem i teraz przywrócenie obrazu dysku C nie trwa dłuźej jak 20 min i mam wszystko pięknie ładnie :) Robiłem to jakimś programem do Backupu Steganosa (był w jednym z Ekspertów)

Pozdrawiam
Broadway
Dodano
07.08.2005 00:53:44
DRuMah
Dodano:
07.08.2005 00:18:47
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1