Płyta główna

Ostatnio przeinstalowywałem xp i gdy zainstalowałem sterowniki z płyty głownej Gigabyte 845E komp podczas restaru mi sie wiesza .Podczas otwierania gdy jest ekran z win xp to nie chce sie dalej otworzyc .Próbowałem kilka razy przeinstalowac i cały czas mam to samo  nie zmieniałem żadnych sterowników ani nic w biosie przedtem nie miałem z tym żadnych problemów . Jesli nie zainstaluje sterowników od płyt to kopmp chodzi ale muli go. Co moze byc przyczyną tego ??

Odpowiedzi: 1

Instalujesz te sterowniki, które dostałeś na płytce z ta płytą główną?

Może jednak reset BIOSu byłby wskazany. 

Seeker
Dodano
17.09.2006 15:57:53
  • frungo 17.09.2006 17:06:01

Instaluje te sterowniki które otrzymałem z płyta główną nigdy nie miałem żadnych problemów podczas instalacji  wina instalowałem juz wielokrotnie i nigy nie miałem problemu. A co da reset biosu i jak go zrobic?? Przeciez nic w nim nie mieniałem.

• Seeker 17.09.2006 21:49:24

<p>Jeśli z tym BIOSem jest tak jak piszesz , to zostaje jeszcze dysk , jego struktura . Za pomoca konsoli odzyskiwania sprawdzenie dysku poleceniem chkdsk z przełącznikiem f&nbsp; , dokładnie chkdsk /f</p><p>Ewantualnie , jesśi nie masz żadnych ważnych danych&nbsp; to pozdejmowanie partycji , czyli usunięcie i założenie na nowo i sformatowanie pełne&nbsp; - też za pomoca płytki Instalatora XP może być rozwiązaniem .</p><p>Inna kwestią pozostaje sprzęt , zasilacz niedociśniete wtyki, taśmy, wentylatory . Ale skoro jak piszesz nic nie robiłeś a wszystko przed instalacją nowego systemu działało , to jest to mało prawdopodobne, że cos tych żeczy robi problemy, ale wcale nie jest nieniemożliwe.&nbsp;</p>

• frungo 17.09.2006 23:08:40

<p>Ten problem mam od jakiegos czasu i własnie mi się przypomniało że przed instalacją system miałem bad sektory sztuk 2 naprawiłem&nbsp;je hdd generatorem i&nbsp; juz ich nie&nbsp; mam dopiero zainstalowałem system i chyba wtedy pojawił się ten problem. Czy to to może mieć z tym cos wsp&oacute;lnego??</p>

frungo
Dodano:
17.09.2006 14:31:40
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1