Pliki tekstowe
Po zainstalowaniu XP zauwaźyłem źe w plikach tekstowych nie mam paska stanu .Czy tak jest w XP ?
W 98 miałem taki pasek.
proszę o wyjaśnienie mi – dopiero zaczynam na xp.
pozdrowienia
W 98 miałem taki pasek.
proszę o wyjaśnienie mi – dopiero zaczynam na xp.
pozdrowienia
Odpowiedzi: 7
stetaol:
Jeszcze jedno mnie nurtuje – co zrobić aby w plikach tekstowych moźna było zapisać linki np. do stron – a nie sam tekst linku ( nie widać linii podkreślającej i jest to niewygodne o tyle źe trzeba go skopiować i przenieść do okna adresu a nie moźna kliknąć na niego źeby otworzyła się strona).
No w notatniku to się raczej nie da, a w wordzie moźesz tak: wstaw––>hiperłącze, a potem źeby otworzyć je bezpośrednio z dokumentu (bez kopiowania adresu do przeglądarki) wystarczy kliknąć na łącze trzymając CRTL.
IMO w notatniku czegoś takiego nie uzyskasz.
Na str. http://www.idg.pl/subskrypcje/start.asp?lista=23672
jest podobny temati ciekawy:
Dostosowywanie folderów w Windows XP
Jeszcze jedno mnie nurtuje – co zrobić aby w plikach tekstowych moźna było zapisać linki np. do stron – a nie sam tekst linku ( nie widać linii podkreślającej i jest to niewygodne o tyle źe trzeba go skopiować i przenieść do okna adresu a nie moźna kliknąć na niego źeby otworzyła się strona).
jest podobny temati ciekawy:
Dostosowywanie folderów w Windows XP
Moźe nie głow się tylko przeglądnij mozliwości jakie daje zabawa z opcjami zaawansowanymi w zaklądce "wygląd" właściwości ekranu.
Gdybyś saś chciąl obrazek wstawić jako tło – spojrzyj do przyklejonego w tym dziale tematu autorstwa The_judge.
W oóle warto byś swą przygodę z forum od lektury takich łasnie przyklejonych tematów zaczął.
Gdybyś saś chciąl obrazek wstawić jako tło – spojrzyj do przyklejonego w tym dziale tematu autorstwa The_judge.
W oóle warto byś swą przygodę z forum od lektury takich łasnie przyklejonych tematów zaczął.
Próbowałem i... – pomału doszedłem do tego źe Jak w zakładce Format mam zaznaczone zawijanie wierszy to paska stanu nie ma a jak zawijanie wierszy odznaczę to pasek stanu jest.W 98 miałem i to i to – trochę lepiej było to pomyślane. Teraz będę się głowił nad tym jak w plikach tekstowych zmienić kolor tła z białego na np szary .
Dzięki za odpowiedzi i
pozdrowienia
Dzięki za odpowiedzi i
pozdrowienia
stetaol:
Nie wiem jaki to jest notatnik.Jest Systemowy.
Pisze tak :Microsoft Notatnik – Wersja 5.1(kompilacja 2600.xpsp_sp2.rtm.040803–2158 – dodatek service itd.
Nie oriętuję się o tych notatnikach.Moźe muszę zainstalować jakiś inny?
Wiem tylko tyle źe w 98 w pliku tekstowym po najechaniu myszką na linie tekstu to na dole w pasku stanu pokazywało mi ilość linii a teraz w xp nie nan wogóle tego paska , choć na górze w zakładce "widok" taki tytuł pokazuje tylko nie moźna go uruchomić.
Teź mam ten sam notatnik co ty. Tyle źe u mnie Widok––>Pasek Stanu działa (na dole pokazuje się ilość kolumn i linii). Spróbuj moźe jeszcze raz przestawić? Nic z tego?
Nie wiem jaki to jest notatnik.Jest Systemowy.
Pisze tak :Microsoft Notatnik – Wersja 5.1(kompilacja 2600.xpsp_sp2.rtm.040803–2158 – dodatek service itd.
Wiem tylko tyle źe w 98 w pliku tekstowym po najechaniu myszką na linie tekstu to na dole w pasku stanu pokazywało mi ilość linii a teraz w xp nie nan wogóle tego paska , choć na górze w zakładce "widok" taki tytuł pokazuje tylko nie moźna go uruchomić.
Strona 1 / 1