plik wymiany na osobnej partycji

Utworzylem partycje podstawowa 10GB, NTFS, zainstalowalem system i zabralem sie za dzielenie pozostalej czesci dysku z poziomu XP. Jeden dysk logiczny: 768Mb przeznaczylem na plik wymiany. (256 RAM ale docelowo podwoje ze wzgledu na Linuxa) Wybierajac system plikow dla tej partycji mialem opcje FAT, FAT32, NTFS. Wybralem FAT.
1. Czy w tym przypadku FAT = FAT16?
Przenioslem swapa na osobna partycje ale po restarcie okazalo sie, ze mam dwa pliki wymiany. Odznaczylem pamiec wirtualna na dysku C i zakladam, ze nowy plik jest na nowej partycji. Nie jestem pewien co do wartosci min i max – przepisalem z C: odpowiednio: 382 i 768 ale cos mi mowi, ze dla stalego swapa zarowno w min i max powinienem wpisac jedna wartosc 768 czyli cala dostepna powierzchnie nowej partycji
2. Wlasnie, czy tak?
Drugi dysk logiczny: ok 30 GB, pozostaje pod XP, FAT 32.
Trzeci dysk logiczny: kolejne 30GB – XP zezwolil tylko na NTFS (dlaczego?) docelowo przeznacze na partycje linuxowe (3)
3. Czy taki podzial dysku ma sens?

Odpowiedzi: 1

Jeszcze nie wiem :? Mialem dysko podzielony fdiskiem (mea culpa :oops: )i co chwile niespodzianki w postaci znikajacych/uszkodzonych plikow. Google skierowaly mnie do artykulu w Chip–ie, chyba z wrzesnia ubieglego roku, nt dzielenia dyskow. Idac za rada starszych, siedze i dziele...
trzepaq
Dodano
05.05.2005 13:25:40
trzepaq
Dodano:
05.05.2005 12:57:45
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1