Plik wsadowy

Witam, tworząc prosty plik wsadowy zaciąłem się w momencie gdy system czeka na zakończenie polecenia z jednej lini nie uruchamiając przy tym innych poleceń. Oto mój plik wsadowy : [quote]@echo off echo -------------------------- echo jakis tekst echo jakis tekst echo -------------------------- explorer %cd% pause exit[/quote] Dokładniej mówiąc system czeka na zamknięcie wyświetlonego okienka nie uruchamiając polecenia pause a później exit. Da się to jakoś zrobić ??

Odpowiedzi: 4

Jeszcze jedno. Jest polecenie które opóźnia przejście do następnego polecenia coś takiego jak pause tylko bez interakcji użytkownika ?? Da się uruchomić plik wsadowy w trybie zawsze na wierzchu ???
swie99
Dodano
15.12.2008 16:32:04
To wyświetla datę i i dokładny czas: [quote]echo %date% %time%[/quote] a to wyświetla datę i skrócony czas [quote]echo %date% %time:~0,8%[/quote]
pulkownik
Dodano
28.11.2008 22:27:53
Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Wiem, ale ja mam usuniętą pomoc z systemu (windows xp spped2), ale na szczęście odnalazłem polecenia w internecie. Jeszcze jedno. Jest możliwe uruchomienie dwóch komend w jednej linii ? Tak żeby po wydaniu komend date /T oraz time /t ich wynik ukazał się w jednej linijce ?
swie99
Dodano
28.11.2008 20:44:16
Tu jest rozwiązanie, a tak apropos to wystarczy wpisac [i]help[/i] w konsoli żeby uzyskać pomoc. [quote]@echo off echo -------------------------- echo jakis tekst echo jakis tekst echo -------------------------- [b]start[/b] explorer %cd% pause exit[/quote]
pulkownik
Dodano
26.11.2008 13:46:32
swie99
Dodano:
26.11.2008 10:13:51
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1