Plik nie do ruszenia
Ściągnąłem z netu mp3 o bardzo długiej nazwie. Teraz nie da się ani uruchomić pliku, ani skasować, ani zmienić nazwy. Odpalony z dyskietki startowej Scandisk nie widzi źadnych błędów, CHKDSK to samo. Co poradzicie? System XP.
Odpowiedzi: 13
Bobi_robert:
EL NINO:
Bobik, od kiedy podaje sie takie rzeczy w cudzyslowiu ?
Od 16:58:12
Nie pozostaje nic innego jak sie zaczerwienic nieco :oops:
Poza tym ta sciezka w pliku wynikowym tez zbedna.
Ścieźki wynikowej nie podawałem, bo jak stoi w Helpie, przy komendzie REN nie moźna zmienić przy okazji ścieźki pliku więc jej podawanie jest zbędne. Dodawanie cudzysłowów nie przyszło mi nawet do głowy :D
EL NINO:
Od 16:58:12
Nie pozostaje nic innego jak sie zaczerwienic nieco :oops:
Poza tym ta sciezka w pliku wynikowym tez zbedna.
Kingu:
Wpisywane polecenie brzmiało tak:
ren f:\Soulseek_downloads\The Meads Of Asphodel – Exhuming the grave of Jeshua (2003)\the meads of asphodel – 10 – on graven images i glide beyond the monstrous gates of pandemonium to face the baptized warriors of yahweh in the skull littered plain of esdraelon.mp3 10.mp3
czyli ren + scieźka do pliku + nowa nazwa pliku (10.mp3)
I nie tak miało być chyba zem zle zinterpretowal.
Ma byc:
ren "f:\Soulseek_downloads\The Meads Of Asphodel – Exhuming the grave of Jeshua (2003)\the meads of asphodel – 10 – on graven images i glide beyond the monstrous gates of pandemonium to face the baptized warriors of yahweh in the skull littered plain of esdraelon.mp3" "f:\Soulseek_downloads/10.mp3"
Opusciłes cudzysłowy i sciezke pliku wynikowego o zmienionej nazwie.
BENO:
http://skocz.pl/pkw
:wink: :wink: :wink:
Dzięki, zachowam na przyszłość :wink:
http://skocz.pl/pkw
Damianos:
Pewnie był dodany do listy pobieranych plików w programie i dlatego nie dało sie zmienić nazwy.
Nie był, był to juź pobrany plik i nie był uźywany przez źaden program.
Pewnie był dodany do listy pobieranych plików w programie i dlatego nie dało sie zmienić nazwy.
EL NINO:
Uruchomic kurna kompa z plyty i w odpowiednim momencie nacisnac "R". Przegladnij prosze posty, bo odpowiedzi na tak podstawowe pytania padaly setki razy.Kingu:
Jak uruchomić konsolę?
Zgoda, znalazłem i odpaliłem konsolę. Nie udało się ani poleceniem DEL – odmowa dostępu do katalogu, ani REN. To ostatnie, jak stoi w Helpie moźe być uźyte tylko do katalogów systemowych, nośników wymiennych i głownych katalogów poszczegolnych partycji. Mój katalog z tym plikim nie jest głównym na partycji.
EL NINO:
Masz wpisac nazwe wraz ze sciezka dostepu.Kingu:
po spacji wpisuję samą nową nazwę pliku np. 10.mp3 ale dostaję ten komunikat o błędzie składni.
Wpisywane polecenie brzmiało tak:
ren f:\Soulseek_downloads\The Meads Of Asphodel – Exhuming the grave of Jeshua (2003)\the meads of asphodel – 10 – on graven images i glide beyond the monstrous gates of pandemonium to face the baptized warriors of yahweh in the skull littered plain of esdraelon.mp3 10.mp3
czyli ren + scieźka do pliku + nowa nazwa pliku (10.mp3)
EL NINO:
Sprobuj uruchomic system w trybie awaryjnym z wierszem polecen i wklepac:Kingu:
f:\Soulseek_downloads\The Meads Of Asphodel – Exhuming the grave of Jeshua (2003)\the meads of asphodel – 10 – on graven images i glide beyond the monstrous gates of pandemonium to face the baptized warriors of yahweh in the skull littered plain of esdraelon.mp3
del f:\Soulseek_downloads\The*.mp3
To nie podziałało. Brak komunikatu zwrotnego, plik nie ruszony.
Nie wiem jak to się stało ale po nieudanych próbach na konsoli z REN i DEL. Uruchomiłem w normalnym trybie i jak by nigdy nic dało radę zmienić nazwę pliku. Nie wiem co się zmieniło.Dziwne.
Dziękuję za odpowiedzi na moje posty i pozdrawiam!
Uruchomic kurna kompa z plyty i w odpowiednim momencie nacisnac "R". Przegladnij prosze posty, bo odpowiedzi na tak podstawowe pytania padaly setki razy.Kingu:
Jak uruchomić konsolę?
Masz wpisac nazwe wraz ze sciezka dostepu.Kingu:
po spacji wpisuję samą nową nazwę pliku np. 10.mp3 ale dostaję ten komunikat o błędzie składni.
Sprobuj uruchomic system w trybie awaryjnym z wierszem polecen i wklepac:Kingu:
f:\Soulseek_downloads\The Meads Of Asphodel – Exhuming the grave of Jeshua (2003)\the meads of asphodel – 10 – on graven images i glide beyond the monstrous gates of pandemonium to face the baptized warriors of yahweh in the skull littered plain of esdraelon.mp3
del f:\Soulseek_downloads\The*.mp3
Bobi_robert:
Sprobuj Start >> Uruchom >> regedit
W kluczu
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem >> NtfsDisable8dot3NameCreation, zmien wartosc na 1
Albo zmien nazwe na krotsza w konsoli odzyskiwania poleceniem REN:REN "sciezka_pliku\stara_nazwa" "sciezka_pliku\nowa_nazwa"
Jak uruchomić konsolę? W pomocy XP stoi źe z dysku instalacyjnego, nie widzę tam jednak tego.
Próbowałem polecenia REN w wierszu poleceń zarówno w trybie awaryjnym jak i normalnym ale pojawia się komunikat o błędzie składni.
Lokalizacja pliku jest taka:
W kluczu
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem >> NtfsDisable8dot3NameCreation, zmien wartosc na 1
Albo zmien nazwe na krotsza w konsoli odzyskiwania poleceniem REN:
W kluczu
REN "sciezka_pliku\stara_nazwa" "sciezka_pliku\nowa_nazwa"
W kluczu
W kluczu
REN "sciezka_pliku\stara_nazwa" "sciezka_pliku\nowa_nazwa"
Strona 1 / 1