plik hal.dll i problem związany z nim
Witam, znajomy przyniósł mi komputer do naprawy, gdzie mówił że nie można go uruchomić, gdzie w pewnym momencie ukazała się informacja że system musi być zamknięty aby nie został uszkodzony i gdzie system został wyłączony a następnie już nie powstał, gdzie wyrzucał komunikat ze brak pliku C:\Windows\System32\hal.dll a więc przeszedłem do konsoli odzyskiwania a tu od razu zaskoczenie, nie ma tu wyboru logowanai do systemu, od razu zostałem przeniesiony do dysku C: a nie do C:\windows gdzie zapodałem komendę FIXBOOT, gdzie załadowałem sektor rozruchowy a tu nadal nic, kolejną rzeczą jaką było to załadowałem nowego MBR'ra i nadal nic.
Kolejno poszły komendy CHKDSK /r oraz bootcfg /rebuild gdzie ta komenda wyżuciła błąd.
Również nie mogłem przejść do folderu po przez komendę cd windows, gdzie został wyświetlany błąd mówiący że dany plik nie istniej ale gdy przeglądałem dysk C: to folder Window
Również nie ma szans przywrócenie pliku hal.dll gdzie nie widzi ścieżki C:\windows\system32
Co można zrobić w tym przypadku ??
Dodam jeszcze że system nie był podkręcany.
Odpowiedzi: 1
kamaa:Również nie mogłem przejść do folderu po przez komendę cd windows, gdzie został wyświetlany błąd mówiący że dany plik nie istniej ale gdy przeglądałem dysk C: to folder Window Również nie ma szans przywrócenie pliku hal.dll gdzie nie widzi ścieżki C:\windows\system32
kamaa, zobacz jeszcze raz, czy się nie pomyliłeś i rzeczywiście nie ma katalogu Windows, tylko jest Window. Jeżeli tak to sprawa jasna. Inna nazwa katalogi i się wszystko myla. Dlatego nie przeszedłeś cd Windows, bo powinno być Window i tu jest system. Zmiana nazwy katalogu przy instalacji (jeżeli dobrze Twego posta zrozumiałem). hal.dll wrzucisz do C:\Window\System32
<p>ja instalowałem ten system i nazwę folderu systemowego nie zmieniałem, a jeżeli przy systemie nie zostanie zmieniony to już późniejsza zmiana nazwy folderu jest nie możliwa.</p><p>Ale czy to będzie nawa Window czy Windows to powinienem mieć wybór do zalogowania do system, a tu wywala mnie na dysk C:</p><p> <br> </p>