Plik >4gb na fat32
Witam.
Mam pytanko. Mam plik spakowany rarem z 4.5gb do 2.5gb. Ale probuje rozpakowac te archiwum i klapa bo nie moge. Pisze mi, ze Fat32 nie obsloguje plikow powyzej 4gb. Wiec mam pytanie. Czy jest jakis inny sposob aby to rozpakowac?? Czy trzeba sie bawic w zmienianie systemu plikow??
pozd
Mam pytanko. Mam plik spakowany rarem z 4.5gb do 2.5gb. Ale probuje rozpakowac te archiwum i klapa bo nie moge. Pisze mi, ze Fat32 nie obsloguje plikow powyzej 4gb. Wiec mam pytanie. Czy jest jakis inny sposob aby to rozpakowac?? Czy trzeba sie bawic w zmienianie systemu plikow??
pozd
Odpowiedzi: 5
To jest obraz dvd. Szczerze mowiac to sie wczoraj wqurzylem na to i zmienilem jedna partycje na ntfs. Niewiem czemu ale zawsze myslalem, ze przy zmianie systemu plikow trza formatowac dysk a to nieprada :D
Dziekuje wszystkim za pomoc :)
Dziekuje wszystkim za pomoc :)
Bobi_robert:
A jakby sprobować powyciagac pojedynczo te pliki z archiwum ??
Jeśli wyskakuje błąd tzn. źe w tym archiwum jest jeden lub conajmiej jeden plik o rozmiarze powyźej 4GB i dlatego FAT32 nie portafi obsłuźyć tego pliku. Jeśli byłyby to mniejsze pliki to nie było by błędu.
Podejrzewam źe jest to obraz płyty DVD.
Moźna wyciągnąć pojedynczo pliki z archiwum wtedy gdy ten spakowany 4GB–owy plik to teź archiwum np. obraz płyty(to teź archiwum)
Wtedy wejdź do tego 4GB pliku i powyjmuj pojedynczo pliki. Jeśli płyta nie jest bootowalna lub zabezpieczona powinna działać.
Total Commander sobie poradzi. Ewentualnie potrzebny będzie plugin (zaleźnie od rozszerzenia)
Inne 5 sposobów.
1. Zmiana systemu plików na NTFS
2. Podpiąć Twój dysk do kompa na którym jest dysk z NTFS i nagrywarka DVD. Rozpakować i wypalić na płytę.
3. Jeśli niema moźliwości podpięcia dysku, pociąć 2,5 GB na miejsze np. po 700, nagrać na 4 CD–RW, przenieść na komp z NTFS i nagrywarką DVD.
4. Podpiąć nagrywarkę DVD do Twojego kompa, ale plik i tak musisz ciąć, bo nie nagrasz pliku powyźej 2GB w jednym kawałku na DVD.
5. Odpowiedio duźy Flash dysk na USB. nagrać plik i przenieść na kompa z.....wiadomo
Ciąć moźesz Total Commanderem albo pakować jeszcze raz dzieląc archiwum.
Napisz co to za gra! :D
ERROR 5:
Jeźeli miałeś plik 4,5GB na FAT to niejestem pewny czy ci pomoźe nawet zmiana na NTFS :)
sory źle przeczytałem
myślałem źe plik rar ma 4,5 GB
no to przenieś go na partycje z NTFS'em
A jakby sprobować powyciagac pojedynczo te pliki z archiwum ??
Raczej w winrarze pisze, ze musze miec ntfs. A niema innego sposobu??
Strona 1 / 1