pleXtor
Mam nagrywarke firmy Plextor 48/24/48 niby firma super ... ale płytki nagrywa mi w 8 min. wiem ze jak powyłączałem pare opcji w Nero to niby zmiejszył sie czas do 5 min. da sie ro jakos zrobic zeby nagrywało normalne 3 min na prędkosci 48 x ??
Odpowiedzi: 4
Nagrywara podłączona na drugim kanale IDE jako Master i na końcu taśmy.
Odinstaluj oprogramowanie,sprawdz tryby pracy dysku i nagrywary,moźe trzeba wgrać ASPI i dopiero wgraj najnowsze Nero i zobacz.Zostaw oprogramowanie na ustawieniach domyślnych i powinno być dobrze.
Moźe nagryware trzeba wyczyścić,zmienić nośniki,defragmentyzacja dysku lub starość nagrywary.
Odinstaluj oprogramowanie,sprawdz tryby pracy dysku i nagrywary,moźe trzeba wgrać ASPI i dopiero wgraj najnowsze Nero i zobacz.Zostaw oprogramowanie na ustawieniach domyślnych i powinno być dobrze.
Moźe nagryware trzeba wyczyścić,zmienić nośniki,defragmentyzacja dysku lub starość nagrywary.
Mi tam na liteonie 52327S nagrywało cd 40x w 3 minuty z kawałkiemt – tak więc nie uwaźam źe jest tu normalnie.
pIEKAr masz zainstalowane aspi? Próbowałeś uaktualnić bios?
pIEKAr masz zainstalowane aspi? Próbowałeś uaktualnić bios?
to źle ci sie wydaje ... bo jak powiedziałem "powyłączałem" czas przeszły ... to było kiedys ... a teraz nagrywa mi z prędkościa 48 x 8–10 min !
Gdzieś tak w 4 minuty nagra Ci płytę z prędkością 48x, mi się wydaje, źe raczej wszystko u Ciebie w porządku :roll:
Strona 1 / 1