Planet ADE 4000 – kto wie jak skonfigurować?
Proszę o pomoc w konfiguracji modemo–routera ADE 4000. Chcę go zastosować do rozdzielenia Neostrady na dwa komputery. Po wejściu do menu ustawień (poprzez przeglądarkę) i ustawieniach wg instrukcji (jest niedokładna) test pokazał takie wyniki:
Checking LAN Connection
Testing Ethernet LAN connection PASS HELP
Checking ADSL Connection
Testing ADSL Synchronization PASS HELP
Checking Circuit 0 for Network Connection
Test ATM OAM Segment Loop Back PASS HELP
Test ATM OAM End–to–End Loop Back PASS HELP
Test Ethernet connect to ATM PASS HELP
Test PPPoPvc 0 PPPOE connection UNKNOWN HELP
Test PPPoPvc 0 PPP layer connection FAIL HELP
Test PPPoPvc 0 IP connect to PPP SKIPPED HELP
Testing Internet Connection
Ping primary DNS SKIPPED HELP
Query DNS for www.conexant.com SKIPPED HELP
Ping www.conexant.com SKIPPED HELP
Konfiguruję taki sprzęt po raz pierszy i nie wiem do końca, czy połączenie z internetem będzie się odbywało poprzez aplikację Neostrady, czy jakoś inaczej, czy, i w którym momencie ma być podłączony kabel USB. Jak skonfigurować drugi komputer.Proszę o pomoc
Checking LAN Connection
Testing Ethernet LAN connection PASS HELP
Checking ADSL Connection
Testing ADSL Synchronization PASS HELP
Checking Circuit 0 for Network Connection
Test ATM OAM Segment Loop Back PASS HELP
Test ATM OAM End–to–End Loop Back PASS HELP
Test Ethernet connect to ATM PASS HELP
Test PPPoPvc 0 PPPOE connection UNKNOWN HELP
Test PPPoPvc 0 PPP layer connection FAIL HELP
Test PPPoPvc 0 IP connect to PPP SKIPPED HELP
Testing Internet Connection
Ping primary DNS SKIPPED HELP
Query DNS for www.conexant.com SKIPPED HELP
Ping www.conexant.com SKIPPED HELP
Konfiguruję taki sprzęt po raz pierszy i nie wiem do końca, czy połączenie z internetem będzie się odbywało poprzez aplikację Neostrady, czy jakoś inaczej, czy, i w którym momencie ma być podłączony kabel USB. Jak skonfigurować drugi komputer.Proszę o pomoc
Odpowiedzi: 3
walder777:
Moźe więc rozpocząć rozwiązywanie mojego problemu od dokładnego opisu wszystkich wpisów PPP w zakładce Configuration. Czy mogę prosić o taki opis? (Najlepiej zrzut konfiguracji).
Tutaj nic nie zmieniasz! Jedyne miejce gdzie coś zmieniasz to załadka configurationWAN LAN oraz DNS!
Poustawiaj te zakładki zgodnie z wytycznymi zawartymi w instrukcji obsługi na stronach od 13 do 16 i poza tym nic nie zmieniaj a będzie działać! W zakładce LAN włącz tylko server DHCP!
Wyślę Ci na priva zdjęcia jak masz to wszystko ustawić! :D
Dziękuję za zainteresowanie. Mimo wielu prób nadal nie udaje mi się połączyć moim ADE 4000. Zapewne coś ustawiam nie tak jak trzeba. W teście, którego wyniki pokazałem wcześniej, wydaje mi się niewłaściwy:
Test PPPoPvc 0 IP connect to PPP FAIL HELP
Moźe więc rozpocząć rozwiązywanie mojego problemu od dokładnego opisu wszystkich wpisów PPP w zakładce Configuration. Czy mogę prosić o taki opis? (Najlepiej zrzut konfiguracji).
Test PPPoPvc 0 IP connect to PPP FAIL HELP
Instrukcja jak podzielić neostradę dołączona do tego rouera jest jedną z najprostrzych jakie istnieją. Nie bardzo rozumiem w którym miejscu masz kłopot. Powpisuj do routera to co masz np. na zdjęciach w instrukcji i musi działać.
Aplikacji do neostrady nie instalujesz wogule bo nie będzie Ci potrzebna, bo wszystkim zajmuje się router! A co do kabla USB to jak łączysz się z tym drugim kompem przez sieciówki to kabla na USB teź nie podłączasz, bo komunikacje masz przez kable sieciowe!
Napisz dokładnie z czym masz problem a napewno go rozwiąźemy, o teź mam ten modem–router i wszystko działa! :D
Aplikacji do neostrady nie instalujesz wogule bo nie będzie Ci potrzebna, bo wszystkim zajmuje się router! A co do kabla USB to jak łączysz się z tym drugim kompem przez sieciówki to kabla na USB teź nie podłączasz, bo komunikacje masz przez kable sieciowe!
Napisz dokładnie z czym masz problem a napewno go rozwiąźemy, o teź mam ten modem–router i wszystko działa! :D
Strona 1 / 1